Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ők a világ legjobban fizetett szemfényvesztői

Amikor a tízéves David Copperfieldet elvitette az anyukája a Herald Square-i Macy’s-be, a fiú élete örökre megváltozott. A bolt bűvésze a szeme láttára tüntetett el majd varázsolt elő egy érmét egy fatáblán, és ezzel a mutatvánnyal a kis David beleszeretett a bűvészkedésbe.

Öt évtizeddel később David Copperfield a világ leggazdagabb bűvésze, becsült vagyona 87,5 millió dollár. Vannak szigetei a Bahamákon (összesen 11), és egy csomó varázskelléke (köztük az a fatábla, amin az első trükköt bemutatták neki). Idén 61 millió dollárral növelte a vagyonát, továbbra is ő a világ legjobban fizetett bűvésze.

A showműsorok és produkciók fővárosa Las Vegas, aki mulatni akar, az ide jön. Ám a tavalyi lövöldözés a kaszinóvárosban rányomta a bélyegét a bevételekre. Az 59 emberéletet követelő mészárlás után 6 százalékos bevételcsökkenést mértek Vegasban az előző évhez képest, és a turisták száma is csökken 4,2 százalékkal.

Az amerikai Forbes összeállította a legjobban fizetett bűvészek listáját, nagyrészük Vegasban keresi a kenyerét, de egy turné azért bele szokott férni nekik is.

Az ötödik helyen a The Illusionists csapata szerepel, a produkció folyamatosan váltogatja a bűvészeket, és járja a világot. 12 millió dollárt kerestek.

A negyedik helyre David Blaine került 13,5 milliós bevétellel. A bűvész hátborzongató trükkökkel nyűgözi le a közönséget, ha kell, átszúrja a saját kezét, vagy irreálisan hosszan visszatartja a lélegzetét. A bevételeinek egy részét a privát show-k hozzák meg, többek között Peter Thiel, a PayPal társalapítója például a Bécsben tartott esküvőjére hívatta el, de a Salesforce és az Intel fejesei és hívták már privát előadásra.

Criss Angel a harmadik lett 16 millió dolláros bevétellel, ő szintén Vegasban keresi a pénzét a Cirque du Soleil-lel, tavaly azért belefért egy turné is.

A második helyen a Penn & Teller duó áll, harminc milliót kerestek, ennek nagy részét Vegasban, de belefért egy turné az Egyesült Királyságban is. A Fool Us című vetélkedőjüknek a hatodik évadát is megrendelte a The CW nevű csatorna.

A legtöbbet Copperfield kereste, 670 show-t tolt le egy év alatt, 61 millió dollárt zsebelt be értük. A műsorokat sokszor saját szigetein mutatja be a vendégeinek, akik képesek hatszámjegyű összegeket kicsengetni, csak azért, hogy élőben lássák a világ leghíresebb bűvészét.

 

 

Oszd meg!