Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Nyerges csak a postás lesz Simicska és Mészáros között?

A G7 forrása szerint Nyerges Zsolt csak parkolópálya Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc között, Orbán egykori jó barátjának kiterjedt cégbirodalma végső soron Orbán mostani jó barátjához kerül.

A lap szerint ezt a forgatókönyvet erősíti, hogy Nyerges Zsoltnak – bár szintén sokmilliárdos vagyonnal rendelkezik – valójában nincs annyi szabad forrása, hogy a komplett portfóliót megvegye, az ugyanis az összesített nettő eszközérték szerint legalább 50 milliárd forintot érhet.

Szintén hihetővé teszi a felvetést, hogy Nyerges Zsolt mindkét fél számára elfogadható tárgyalópartner. Éveken át szoros üzlettársa volt Simicskának, de az elhíresült G-nap (2016 február 6.) után is meg tudta őrizni jó kapcsolatát Orbán Viktorral.

A G7 egyébként úgy számol, hogy 2010 óta durván 60 milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok a Simicska-Nyerges cégbirodalomból, mi ennél is több osztalékot azonosítottunk tavaly. A Forbes számításai szerint az összesített osztalék ennek a kétszeresét is elérhette, a különbség valószínűleg abban rejlik, hogy az agrár-, a média-, az építőipari és a reklámcégek mellett a vagyonkezelő társaságokból kivett tetemes nyereségrészesedést is figyelembe vettük.

Egy biztosan kijelenthető: Simicska Lajosnak aligha lesznek megélhetési gondjai.

Nyugdíjba vonul az egykori csúcsoligarcha

Oszd meg!