Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nő az Uber bevétele, de még mindig veszteséges

A szolgáltatókat kihagyó fuvarozást lehetővé tevő Uber cége, az Uber Technologies kicsit csökkenteni tudta veszteségeit: a negyedik negyedévben 1,1 milliárd dolláros veszteséget könyvelhettek el, míg az előző negyedévben ugyanez az összes 1,46 milliárd dollár volt – legalábbis ezt állítja a Reuters forrása. Bár az Uber nem tőzsdei cég, maga döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza negyedéves adatait.

A cég bevételei az előző negyedévhez képest 11,8 százalékkal emelkedtek 2,2 milliárd dollárra. Az Uber múlt hónapban 14 milliárdos tőkét húzott be a japán SoftBank Group konglomerátumtól, ami (más befektetőkkel együtt) 17,5 százalékos részesedést szerzett a cégben (ezzel ők a legnagyobb részvényesek).

A szilícium-völgyi startup negyedéves foglalásai 14 százalékkal emelkedtek 11,1 milliárd dollárra. Az előző negyedévben 9,7 milliárd dollárt értek el. Összességében a cég bevételei emelkednek, miközben veszteségeiket valamennyire sikerül csökkenteni.

Múlt héten az Uber pert vesztett a Google anyacége, az Alphebet ellen: 245 millió dollárt kell fizetnie, mert üzleti titkokat lopott a Waymo nevű önvezető autóról.

Oszd meg!