Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az EH régiós staruprendezvényének budapesti állomása a Várkert Bazárban. Fotó: Enterprise Hungary

New Yorktól Isztambulig nyújtózik a V4-es magyar elnökség startupprogramja

A Startup Campus erős állami hátszéllel lép ki a globális térbe. Magyar cégeket visznek startupközpontokba, de a régiót is népszerűsíteni akarják. 

A fiatalok vállalkozóvá válását ösztönző Enterprise Hungary nonprofit társaság 2018 februárjában elindítja a Startup Campus V4 Global Tour elnevezésű rendezvénysorozatot, melyen a V4-es országok innovatív vállalkozásai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt – tudatták szerkesztőségünkkel. A Kovács Zsolt tulajdonában álló magáncég eddig Startup Campus néven rendezett országos rendezvénysorozatot, illetve több külföldi helyszínen (Nagy-Britanniában, Szingapúrban vagy Németországban) voltak hasonló rendezvényeik, a mostani szintlépés, amit több állami cég is támogat.

A program fő célja a kelet-közép európai régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. “A kezdeményezés további célja felfedezhetővé tenni a V4-es régiót befektetők, nagyvállalatok és szakmai partnerek számára” – mondja Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A Forbes.hu-hoz eljuttatott közlemény szerint a nemzetközi startup konferenciákra városonként 8-10, prototípussal rendelkező és már befektetést kapott, vagy piacon lévő, a V4-es országban tevékenykedő vállalkozás utazhat. A rendezvények minden esetben egy nagyobb innovációs esemény köré épülnek, ahol a kiutazó startup vállalkozásoknak esélye nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, piacnövelésre, befektetők előtti bemutatkozásra.

Az eseménysorozat állomásai között olyan konferenciák, kiállítások és világméretű rendezvények szerepelnek, melyek a startup ökoszisztéma meghatározó szereplőit hozzák össze az adott kontinensen, illetve régióban.

A programsorozat erős állami támogatást élvez, partnerei közt találjuk a Magyar Nemzeti Kereskedőház  startupprogramját, az Innotrade-et és az MFB kockázatitőke-alapját, a Hiventurest is, illetve a Visegrádi Négyek magyar elnökségét (V4 Connects).

A Startup Campus V4 Global Tour állomásai:

Isztambul – WBAF – 2018. február 19-20.

Berlin – Startup Camp Berlin – 2018. április 12-13.

New York – TECHSPO NYC & TECHDAY NYC – 2018. május 10-11.

Bécs – Pioneers – 2018. május 24-25.

London – London Tech Week – 2018. június 13-15.

Hong Kong – RISE – 2018. július 9-12.

Tel Aviv – DLD – 2018. szeptember 3-4.

Dubai – GITEX – 2018. október 14-18.

Los Angeles – Summit LA – 2018. november 2-5.

Budapest – Stargate – 2018. november 29-30.

Jelentkezni ITT lehet. 

 

Borítókép: Az EH korábbi régiós staruprendezvényének budapesti állomása a Várkert Bazárban. Fotó: Enterprise Hungary.

Oszd meg!