Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]


Bővebben

Németországban bővül, Svédországban indul a FlixBus vonatos márkája, a FlixTrain

Nagy siker volt Németországban, ezért Svédország felé kezd terjeszkedni a vonatos utazást kínáló FlixBus- kistestvér, a FlixTrain. A francia ág 2021-ben nyílhat.

Vonatos utazást kínáló szolgáltatás kiterjesztésére készül 2020-ban a FlixBus. Németországban másfél éve vezették be és olyan sikeres lett, hogy az itthon is népszerű FlixBust üzemeltető FlixMobility jövőre más országokban is bevezeti új FlixTrain márkáját – derül ki a FlixBus szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

A jövő év elején elindulnak az első FlixTrain- vonatok Svédországban, Németországban pedig új célállomások válnak elérhetővé. 2020 első felétől kezdve zöld vonatok közlekednek majd a Stockholm – Malmö és Stockholm – Göteborg útvonalakon, ami

a piac legmegfizethetőbb alternatívát jelenti majd a vasúti utazásokra, nem beszélve arról, hogy hozzájárul a közlekedés fenntarthatóbbá tételéhez is.

 Németországban 2018-tól a Berlin–Stuttgart vonalon, illetve Hamburg és Köln között utazhattunk, a bővítéssel elindul hét új város, többek között Lipcse, Halle, Aachen és Erfurt hálózatba csatolása is, tavasztól pedig a Stuttgart – Hamburg-vonal.

A francia piacot 2021-ben nyitják meg, az ottani üzemeltetési tervet jelenleg a francia vasúti hálózat fenntartója vizsgálja.

A közleményből az is kiderül, hogy járműgyártót találni a vonatokhoz sokkal nehezebb, mint buszokhoz, a FlixTrain ezért jelenleg a Deutsche Bahn régi, részben felújított kocsijait használja. Azok a vonatok, amikkel a terjeszkedést kezdik viszont már teljesen felújított, illetve vadiúj kocsikból állnak majd. A FlixTrain célja, hogy minden szolgálatban lévő vonatát 100 százalékban megújuló energiaforrásból táplálja, ahogy ezt jelenleg is teszi Németországban.

 


 

"A mai nap csak egy az elkövetkező számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ."