Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Németországban bővül, Svédországban indul a FlixBus vonatos márkája, a FlixTrain

Nagy siker volt Németországban, ezért Svédország felé kezd terjeszkedni a vonatos utazást kínáló FlixBus- kistestvér, a FlixTrain. A francia ág 2021-ben nyílhat.

Vonatos utazást kínáló szolgáltatás kiterjesztésére készül 2020-ban a FlixBus. Németországban másfél éve vezették be és olyan sikeres lett, hogy az itthon is népszerű FlixBust üzemeltető FlixMobility jövőre más országokban is bevezeti új FlixTrain márkáját – derül ki a FlixBus szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

A jövő év elején elindulnak az első FlixTrain- vonatok Svédországban, Németországban pedig új célállomások válnak elérhetővé. 2020 első felétől kezdve zöld vonatok közlekednek majd a Stockholm – Malmö és Stockholm – Göteborg útvonalakon, ami

a piac legmegfizethetőbb alternatívát jelenti majd a vasúti utazásokra, nem beszélve arról, hogy hozzájárul a közlekedés fenntarthatóbbá tételéhez is.

 Németországban 2018-tól a Berlin–Stuttgart vonalon, illetve Hamburg és Köln között utazhattunk, a bővítéssel elindul hét új város, többek között Lipcse, Halle, Aachen és Erfurt hálózatba csatolása is, tavasztól pedig a Stuttgart – Hamburg-vonal.

A francia piacot 2021-ben nyitják meg, az ottani üzemeltetési tervet jelenleg a francia vasúti hálózat fenntartója vizsgálja.

A közleményből az is kiderül, hogy járműgyártót találni a vonatokhoz sokkal nehezebb, mint buszokhoz, a FlixTrain ezért jelenleg a Deutsche Bahn régi, részben felújított kocsijait használja. Azok a vonatok, amikkel a terjeszkedést kezdik viszont már teljesen felújított, illetve vadiúj kocsikból állnak majd. A FlixTrain célja, hogy minden szolgálatban lévő vonatát 100 százalékban megújuló energiaforrásból táplálja, ahogy ezt jelenleg is teszi Németországban.

 

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.