Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Matt Lee / Unsplash

Negatív teszt kell majd az olimpiai szurkoláshoz

Hivatalos döntést még nem közöltek, de egy japán lap értesülései szerint negatív covidteszttel vagy oltási igazolással mehetnek be nézőként a japánok a játékokra. A külföldi turistáknak ezt az olimpiát mindenképpen ki kell hagyniuk, ez a járvány miatt már korábban eldőlt.

Negatív covidteszttel vagy oltási igazolvánnyal lehet majd csak szurkolni az olimpián, írja a Reuters a japán Yomiuri lap értesüléseire hivatkozva. A feltétel persze csak a hazai (japán és régóta ott élő külföldi) nézőkre vonatkozik, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy külföldi turisták, frissen az országba utazó szurkolók nélkül rendezik meg a 2021-es játékokat.

A japánok nagyon ellenzik

Az előírás – amit egyébként hivatalos döntésként még nem kommunikáltak és nem is kommentálták a lap értesüléseit – azért tűnik reálisnak, mert hétfőn is kijött egy újabb közvéleménykutatás, amely szerint a japánok 60 százaléka még most is elhalasztaná az olimpiát a járvány negyedik hullámától tartva. A lap cikkét azonnal óriási twitter cunami kísérte, legalább nyolcezren kitweetelték, hogy „negatív teszt”.

Pénteken egyébként Tokióban és más városokban is június 20-ig meghosszabbították a veszélyhelyzetet, mert bár a friss fertőzések üteme lassult, rekordszámú súlyos covidbeteget regisztráltak.

A tokiói olimpiai játékokat eredetileg 2020-ban rendezték volna meg, egyszer már elhalasztották, de a hivatalos döntés szerint 2021. július 23 és augusztus 8 között megrendezik.

Oszd meg!