Fotó: Orbán Viktor Facebook oldalán jelenti be a koronavírus-tesztek hatósági árát.
rövid hír

Újabb levél érkezik az szja-visszatérítésről a NAV-tól

Forbes
2022. február 08. 2 perc olvasás

A személyi jövedelemadó(szja)-visszatérítést kérők a napokban a miniszterelnöktől kapnak levelet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) juttat el a postaládákba. Az elsőbbségivel feladott levélben kevés konkrétum található, nincsenek benne határidők vagy tippek a visszatérítéshez, ellenben megtudhatjuk belőle, hogy Magyarország előre megy. 

A HVG cikkében olvasható levél szerint a kormány azért döntött a visszatérítés mellett, mert a koronavírus különösen nehéz helyzetbe hozta a gyermekes családokat. A Gyurcsány korszakban megnyirbálták a családtámogatásokat, ezzel szemben az a kormány meggyőződése, hogy a nehéz időkben nem kell az emberektől pénzt elvenni, olvasható a levélben, ami a kormány jelenlegi kampánymondatával zárul, miszerint Magyarország előre megy, nem hátra. 

A kormány a hitelből finanszírozott szja-akció során 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek.

Nemrég kiderült, soron kívül az is megkapja az szja-visszatérítését, aki december 31-ig nem nyilatkozott a visszajáró pénzről. Február 15-ig minden érintett megkapja az szja-visszatérítését.

Eközben

egyre többen állnak a Továbbadó – Legyél te is továbbadó kezdeményezés mellé, aminek célja, hogy aki gyerekes szülőként megteheti, az ne tartsa meg a rendkívüli szja-visszatérítést,

hanem lehetőségei szerint bármekkora részéből rászoruló szervezeteket támogasson. A Továbbadóról itt írtunk bővebben: