Varga Mihály pénzügyminiszter / Mónus Márton, MTI
rövid hír

Új fejlemények: korábban érkezik az szja-visszatérítés

Forbes
2022. február 04. 1 perc olvasás

Soron kívül az is megkapja az szja-visszatérítését, aki december 31-ig nem nyilatkozott a visszajáró pénzről. A kormány 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek.

Eddig nem tudtuk, mikor kaphatják meg az szja-visszatérítésüket azok, akik év végén nem nyilatkoztak a visszajáró pénzről, de Varga Mihály pénzügyminiszter a TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy február 15-ig minden érintett megkapja az szja-visszatérítését. Azok, akik nem nyilatkoztak tavaly december 31-ig a nekik visszajáró összegről, azoknak az adóhatóság az adóbevallásuk elkészülését követően soron kívül utalhat majd, írja a Hvg.hu.

A kormány a hitelből finanszírozott szja-akció során 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek.

Szintén új fejlemény, hogy a lakcímre utalást választóknak a postás február 2. és 4. között viszi ki családi adó-visszatérítés összegét, számolt be a Portfolio.hu, ez Varga Mihály szerint 161 ezer családot érint. Azok, akik a családi pótlékot postán kapják, az adókedvezményt is ebben a formában fogják kézhez kapni. A postai kézbesítés korábban történik meg, mint a banki utalások, akik ez utóbbit választották, február 14-ig kapják meg a pénzt.

Kapcsolódó:

 Borítókép: Varga Mihály / Pénzügyminisztérium