Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Naponta mutatja mostantól a Netflix, mik a legnépszerűbb műsorok

Majdnem száz országban, köztük Magyarországon is mutatja mostantól a Netflix, hogy mi volt a tíz legnépszerűbb sorozat és film aznap. A cél az, hogy a felhasználók könnyebben válasszák ki, mit szeretnének nézni.

A listák országos alapon lesznek majd közzétéve, azaz egy amerikai felhasználó azt látja majd, hogy az Egyesült Államokban mik voltak a legnépszerűbb műsorok, míg egy brit azt, hogy az Egyesült Királyságban mi a helyzet ilyen téren, írja a Business Insider. Azok a filmek és sorozatok, amik felkerülnek a listára, piros „top10″ pecsétet kapnak majd. Az új funkciót Mexikóban és az Egyesült Királyságban tesztelték.

A Netflix azt nyilatkozta, az újítással azt szeretnék elérni, hogy a felhasználók könnyebben eldönthessék, mit szeretnének nézni, ami érthető:

a kínálat annyira bő, hogy az sok esetben inkább már riasztó lehet, és inkább csak elveszi az emberek kedvét attól, hogy bármit is nézzenek.

Azt már a Business Insider teszi hozzá, hogy az új funkció abban is segíthet, hogy a Netflix egyértelműbben kommunikálja a tévéipar felé, hogy pontosan milyen nézőszámokat tudnak felmutatni. (A cég hagyományosan óvatosan kezeli az ezzel kapcsolatos adatait.)

Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.