Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.


Bővebben

Forrás: Wing Zrt.

Elkészült az ország legnagyobb irodaháza

Felépült a Telekom és a T-Systems székháza, áll a fejlesztő, a Wing Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében. Az irodaház a Wing Zrt. tulajdonában áll, a Telekom és a T-Systems hosszú távon (15 évre) bérlik majd.

A székházat a TIBA Építész Stúdió tervezte, az épület önmagában a teljes budapesti irodapiac 2 százalékát teszi ki, bruttó alapterülete 105 ezer négyzetméter, ebből 58 ezer négyzetméter az, ami bérbe adható. Található benne többek között konferenciaközpont, két étterem, fitneszközpont, belső kert (és egy belső tó), mélygarázs, elektromos autótöltők és öltözők-zuhanyzók.

telekom1 telekom2 telekom3
<
>

Néhány érdekes adat az építkezésről:

  • 80 ezer köbméter beton, 10 ezer tonna betonacél, 26 ezer négyzetméter homlokzatüveget használtak fel (ez utóbbi 14 focipályának felel meg)
  • napi 500-1500 munkás dolgozott a 28 hónapig tartó építkezésen
  • az épület legmagasabb pontja 39 méter

Ekkora még nem épült: nézz be az ország legnagyobb irodaházába!


Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő