Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Elon Musk 24 millió embert vezetett félre

Félrevezetett 24 millió embert és megsértette a bírósággal kötött 2018-as megállapodását a Tesla-alapítója egy Twitter-posztjának köszönhetően. Egy héttel ezelőtti nyilvános bejegyzésében hamisan tüntette fel a Tesla gyártási adatait.

Február 19-i Twitter-posztjában Musk azt írta, hogy míg 2011-ben 0 darab autót gyártott, 2019-ben ez a szám már ötszázezer kocsit jelent. Pár órával később árnyalta posztját. Úgy értette, hogy 2019 végére elérik a heti tízezer autós gyártási ütemet, ami évi ötszázezer autónak felelne meg.

Elon Musk: félmillió Teslát fogunk idén gyártani! Megint Musk: jó, mégsem

Az Amerikai Tőzsdefelügyelet ugrott a kijelentésre, mely szerintük félrevezető volt és Musk nem kapott engedélyt  a publikálásra sem.

Az amerikai milliárdos már rutinos a szervezettel való csatákban. 2018-ban arról posztolt, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a Tesla kivonul a tőzsdéről. (Ez végül nem történt meg.) A kijelentés miatt 20 millió dolláros büntetéssel sújtották, le kellett mondania elnöki posztjáról, valamint megállapodás született arról is, hogy a Tesla-alapítónak jóvá kell hagyatnia Twitter-posztjait. Musk most az utóbbi tételt is sikeresen megsértette, ami nem tetszett a Tőzsdefelügyeletnek.

Ilyen nincs: füves poén volt a 420-as árfolyam, amivel Musk le akarta nyűgözni a barátnőjét, vesztett rajta egymilliárd dollárt

A Tesla még nem reagált a vádakra, nem úgy Musk. „A SEC (Securities and Exchange Commission) elfelejtette elolvasni a Tesla gyorsjelentését, mely egyértelműen leírja a 350-500 ezer darabszámot. Ez nagyon kínos”– írta, hol máshol, mint a Twitteren.

A rebellis posztnak hála a Tesla részvényeinek árfolyama 5 százalékot esett a zárás utáni kereskedelemben – írja a Bloomberg.


 

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”

Winston Churchill