Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ilyen nincs: füves poén volt a 420-as árfolyam, amivel Musk le akarta nyűgözni a barátnőjét, vesztett rajta egymilliárd dollárt

A Tesla részvényei több mint tíz százalékot zuhantak, miután az amerikai tőzsdefelügyelet, a Securities and Exchange Commission (SEC) beperelte a tulajdonos Elon Muskot “hamis és félrevezető állítások” miatt, amelyek megtolták a cég tőzsdei részvényeit is.

A részvények árfolyamának csökkenése azt is jelenti, hogy Musk vagyona – az amerikai Forbes számításai szerint – nagyjából 1,1 milliárd dollárral csökkent. A cégvezér vagyona a becslések szerint 20,1 milliárd dollár, ezzel a világ 47. leggazdagabb embere.

Augusztus hetedikén Musk, a Tesla CEO-ja kiírta Twitterre, hogy az elektromosautó-gyártó cégének tőzsdei kivezetését tervezi 420 dolláros árfolyamon. Azt is írta, hogy minderre megvan a pénz. Emiatt a részvények aznap hat százalékot emelkedtek.

Musk újabb váratlan húzása: bejelentette, honnan van pénze a Teslára

Valójában, a SEC szerint, Musk nem is írt semmit a megállapodásról, az abban lévő legfontosabb pontokról, köztük az árról, ami ilyenkor alapvető lenne. A beadott kereset kemény büntetést kér Muskra, eltiltanák attól is, hogy vezetői pozíciót töltsön be tőzsdei cégben – amiben persze benne lenne a Tesla is.

Musk a Forbes.com-nak küldött válaszában azt írja, hogy a

“tőzsdefelügyelet indokolatlan lépése mélységesen elszomorítja és csalódott”.

Azt írja, mindig az igazságot tartotta szem előtt, az átláthatóságot és a befektetőit, amikor bármilyen lépéseket tett. “Az integritás a legfontosabb érték az életemben, és a tényekből ki fog derülni, hogy sosem kompromittálódtam”.

A Bloomberg az éjszaka során azt írta: Musk egy viccnek szánta a tweetet, a 420 ugyanis a marihuána egyik álneve, és ezzel a poénnal akarta lenyűgözni a zenész barátnőjét, ez pedig most valószínűleg be fog kerülni a történelem legdrágább és legrosszabb csajozós dumái közé.

 

Oszd meg!