Üzlet

Musk szerint pár száz ember életébe kerülhet, mire sikerül benépesíteni a Marsot

Forbes
2020. szeptember 07. 1 perc olvasás

Elon Musk azt tervezi, egymillió emberrel népesíti be a Marsot, de tudja, a lehetséges buktatókkal teli gyarmatosítás valószínűleg több száz ember életébe kerülhet – írja a hvg.hu a Tech Times nyomán.

A halálprojektre vállalkozók a Starship űrhajóval jutnak majd a vörös bolygóra. A SpaceX vezetője szeretné, ha a cég tíz éven belül elérné azt a technológiai fejlettséget, ami lehetővé teszi, hogy évente 100 Starship-rakétát gyártsanak, hogy legyen mivel eljutniuk az első telepeseknek a Marsra.

Musk naponta három Starship-járatot indítana, összesen háromszáz utazóval a fedélzeten, amivel tartható az egymilliós marslakó elérésre, de tudja, valószínűleg nem mindenki ér majd célba. Az utazás nehézségei bekerülhetnek pár száz emberéletbe.

Michel Mayor tavaly Nobel-díjat kapott svájci asztrofizikus szerint őrültség másik bolygóra költözni.

(A témához kapcsolódik a Qubit mai cikke is, ami arról szól, hogy agyi képalkotás segítségével először bizonyították kutatók, milyen hatással van az űrutazás az emberi agyra. A kutatásban 11 orosz űrhajós vett részt. A kutatási eredmények az űrturistáknak is jól jöhet.)