Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk meggondolta magát, mégsem válik meg teljesen földi javaitól

Úgy tűnik, egy kastélyt mégis megtart ingatlanvagyonából Elon Musk, aki tavaly azt ígérte, mindenét eladja a Földön, és a pénzből a Mars kolonizálását finanszírozza. Egy potom 1500 négyzetméteres, kaliforniai kastély azonban mégis maradhat.

„Eladtam az elsődleges otthonom” – így vezette fel még tavaly decemberban az Axel Springer és a Busniess Insidernek adott interjújában Elon Musk, hogy meg fog válni minden anyagi javától, hogy megmutassa elkötelezettségét a Mars gyarmatosítása iránt, és egyben finanszírozza az ambiciózus projektet.

Ennek érdekében sorra eladásra kínálta ingatlanait is – egyetlen kivételével, amit rendezvények lebonyolítására tartana meg. A lista utolsó darabja egy 47 hetáros területen fekvő, összesen csaknem 1500 négyzetméteres kastély volt a kaliforniai Hillsboroughban, amit 37,5 millió dollárért hirdettek meg (Musk korábban 23 millió dollárért vette egy arisztokrata családtól).

Csakhogy a kastély szeptemberben váratlanul lekerült az eladó ingatlanok nyilvántartásából – írja a Business Insider. Mivel eladásnak nincs nyoma, Musk meggondolhatta magát.

„Ez egy különleges hely” – mondta korábban Musk a kastélyról Forrás: Zillow/BI

Musk saját bevallása szerint egy előre gyártott lakókonténerben él Texasban, amit saját űrvállalkozásától, a SpaceX-től bérel.

A kriptovaluták már láttak ilyet

Nem ez az első alkalom, hogy Musk mást tesz végül, mint amire nagy bejelentéssel ígéretet tesz – igaz, ki kérheti számon rajta, hogy mit tesz vagyonával?

Idén tavasszal a bitcoin-bányászat hatalmas energiaigénye miatt visszavonta a Tesla autók esetében a kriptovalutával való fizetést – be is döntve az árfolyamot, majd néhány hónappal később újra lehetővé tette a fizetést.

Oszd meg!