Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk // Wikimedia Commons

15 millió forintos mobilházban lakik Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere

Hiába van rengeteg pénze, a Tesla és a SpaceX vezére nem él nagy lábon: jelenleg egy 37 négyzetméteres könnyűszerkezetes házikóban él.

A világ jelenleg második leggazdagabb milliárdosa, Elon Musk még tavaly szabadult meg ingatlanportfóliója nagy részétől, és a továbbiakban leginkább bérleményekben lakott. Döntését azzal indokolta, hogy energiájának és pénzének javát a Mars kolonizálására szeretné fordítani.

Látványos videón a SpaceX rakétájának első sikeres landolása

A milliárdos megelégszik a minimális igényekkel

Az ötvenéves Musk kedvenc csatornáján, a Twitteren közölte, hogy jelenleg egy 50 ezer dolláros (körülbelül 15 millió forintos) mobilházban lakik.

Az ingatlan a Boca Chica-i kilövőállomáson (más néven a Starbase-en) található, Texas állam déli részén.

A SpaceX űrhajózási magántársaság fejlesztési és kísérleti telepéről van szó, a házat Musk a cégtől bérli.

A Teslarati nevű rajongói blog szerint az összecsukható, egy nap alatt telepíthető otthont a Las Vegas-i székhelyű Boxabl gyártja. A mobilház csak a legszükségesebbeket tartalmazza: lakóteret, fürdőt, egy ágyat és a konyhát.

A mobilházban nyitottak a terek // fotó: Boxabl

A fürdőszoba // fotó: Boxabl

A Casita alaprajza // fotó: Boxabl

A New York Post kérésére sem Musk, sem pedig a Boxabl-alapító Galiano Tirami nem erősítette meg a feltételezést. Ugyanakkor a hír valóságtartalmát igazolja, hogy Tirami még tavaly novemberben videóban jelentette be, hogy egy szigorúan titkos megrendelő is megbízta őket egy munkával.

Csúcskategóriás ügyfél, növekvő cég

A Las Vegas-i céget Galiano Tirami és édesapja, Paolo alapította még 2017-ben. Szerettek volna olyan kompakt házakat gyártani, amiknél a szállítás is könnyedén zajlik. A szállítás során felmerülhető összes problémát figyelembe véve, végül megalkották az első összeszerelhető termékcsaládot. 

Szétszedhető és bárhova szállítható // fotó: Boxabl

„Ezután egyre jobbak lettünk. Amikor elkezdtünk új gyártási módszerekkel és építőanyagokkal kísérletezni, világossá vált, hogy a termékben hatalmas potenciál van” – mondta el Galiano a New York Postnak.

A cég első modellje a Casita nevet kapnak, de azóta már jóval bővült a paletta.

Ma már több típus is van, amik alkalmazkodnak az eltérő családi és egyéni igényekhez is. Ugyan egyik fél sem erősítette meg, hogy Musk valóban egy Boxabl otthonban él, az újság közölt pár képet egy tipikus Boxabl rezidenciáról.

Borítókép: Wikimedia

Oszd meg!