Üzlet

Milliárdossá vált a fiúbanda a kiadójuk első tőzsdei napján

Forbes
2020. október 15. 1 perc olvasás

Percek alatt lettek multimilliomosok a héttagú koreai fiúbanda, a BTS tagjai, miután a lemezkiadójuk árfolyama brutálisat ralizott az első tőzsdei napján. 

Csütörtöki, első nyilvános részvénykibocsátásakor (IPO) a Big Hit Entertainment jegyzése 160 százalékos emelkedést produkált a szöuli tőzsdén, amivel a cég már több mint 8,5 milliárd dollárt ér – írja a Business Insider.

A kiadó sikere nem kis mértékben a BTS nevű fiúbanda brandjének köszönhető, amely banda fenekestül felforgatta a karanténba belekényelmesedett koreai popszakmát a Dynamite és Savage Love című számokkal. 

A BTS a Refinery számítása szerint évente 3,6 milliárd dollárt termel Dél-Korea számára,

három nagylemezük is egymillió példány fölött kelt el, ilyen eredményt korábban nem mutatott fel koreai zenekar. A tagokat egyébként két éven keresztül válogatta a Big Hit.

Nem is volt hálátlan a Big Hit CEO-ja, Bang Si-Hyuk, a srácoknak egyenként 8 millió dollár értékű, 68500 részvényből álló részvénycsomagot ajánlott, amit ugyanúgy érintett a cég remek tőzsdei szereplése, így egy nap alatt sokszorozódott meg a vagyonuk.

Si-Hyuknak, aki a lemezkiadót 43 százalékban tulajdonolja, Bloomberg szerint 1,4 milliárd dolláros vagyona van. 

Borítókép: Youtube