Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Mészáros új cége jégcsarnokot építhet – kétszer annyiba fog kerülni, mint tervezték

A ZÁÉV építheti az újpesti jégcsarnokot, nettó 2,1 milliárd forint helyett 4,6 milliárd forintért.

Mészáros Lőrinc új érdekeltsége, a ZÁÉV építheti az UTE jégcsarnokát – szúrta ki az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számában az Átlátszó. A kivitelezésére kiírt közbeszerzésre öt ajánlattétel érkezett, a nyertes a ZÁÉV Zrt. lett.

A Szilágyi utcai atlétikai sporttelepen épülő új csarnok alapterülete 3 962 négyzetméter lesz, amely magában foglal egy megközelítőleg 2000 négyzetméter alapterületű jégpályát. A beruházásra azért van szüksége a sportegyesületnek, mert a jégkorong-szakosztály kinőtte az eddigi csarnokát, valamint így az egyesület curlingcsapata is saját pályán edzhet.

A ZÁÉV az eredetileg tervezettnél kétszer drágábban, nettó 2,1 milliárd forint helyett 4,6 milliárdért húzza fel a létesítményt.

Ahogy korábban megírtuk, a ZÁÉV idén januárban került Mészáros-csoport kezébe: a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó – tőzsdén kívüli – vagyonkezelő, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) tett bejelentést, hogy egyedüli közvetlen irányítást szerez a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett. A Pannon Speed Pro a tulajdonosa a zalaegerszegi központú, és állami valamint önkormányzati megbízásokkal alaposan kitömött ZÁÉV Zrt-nek.

Újabb építőipari óriás lett Mészáros Lőrincé, ő fejezi be az új Puskás stadiont is

A ZÁÉV Zrt.-t 2015-ben adták el korábbi tulajdonosai a Pannon Speednek, a vagyonkezelőnek Peresztegi Imre, a cég vezérigazgatója volt eddig a többségi tulajdonosa.

Az újpesti jégcsarnokon túl a ZÁÉV építi fel fővállalkozóként a Magyar Építővel közösen az új Puskás stadiont nettó 150 milliárd forintért, húzta fel a Swietelsky Magyarország Kft.-vel a szombathelyi stadiont és sportkomplexumot, a cég újította fel a Gül Baba türbéjét és építette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovardáját.

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Oszd meg!