Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mészáros Lőrinc elképesztő napja: övé lesz az egész Mátrai Erőmű

Egy hét után el is dőlt: a Mészáros-féle Opus kivásárolja cseh partnereit a második legnagyobb magyar alaperőműből. 

Reggel nem számítottunk rá, hogy ennyi hír lesz ma Mészáros Lőrincről, de a felcsúti milliárdos nem bír leállni – délelőtt megírtuk, hogy az Opus Global kérte, függesszék fel részvényeinek kereskedését a budapesti börzén, mert bejelentést tesznek – míg erre vártunk, kiderült, hogy a biztosítási alkuszpiac legnagyobb szereplője is mostantól Mészáros Lőrinc lesz – nem akárkivel állt össze.

Mészáros belépett a biztosítási piacra is – nem akárkivel állt össze

Mikor ezzel a hírrel megvoltunk, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján már meg is jelent a bejelentés:

a múlt héten egy cseh partnerrel együtt felvásárolt Mátrai Erőmű tulajdonosi szerkezetében újabb változás lesz, alig egy hét alatt ugyanis döntés született arról, hogy Mészárosék kivásárolják a cseheket.

Az Opus Global közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. két lépcsőben veszi meg a prágai Energetický a Průmyslový Holding (EPH) tulajdonrészét. A Status Power Invest Kft és a cseh EPH által 50-50 százalékban tulajdonolt Mátra Energy Holding Zrt. összesen 72,665 százalékos részvénypakettel bírt a Mátrai Erőműben. A tranzakciót 2019. június 20-ig zárják le, és a fejlesztésekre vonatkozó eltérő elképzelésekkel indokolták.

Hogy a Mátrában nagy dolgokat épít a 8. leggazdagabb magyar, arról itt írtunk bővebben.

Mészáros Lőrinc nagy dolgokra készül a Mátrában

Oszd meg!