rövid hír

Ilyen belülről a kormány új tranzitközpontja

Forbes
2022. március 21. 2 perc olvasás

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfő hajnalra kiürült a Nyugati pályaudvar menekülteket fogadó része, a segítségnyújtás mától a kormány által kijelölt BOK-csarnokban folytatódik, és a Keletiből is oda költözik a civil kezdeményezéssel létrehozott, kisgyermekeseket segítő gyereksarok. A kormány a BOK-csarnokban nyitott humanitárius tranzitpontot a karitatív szervezetekkel együttműködve az ukrajnai menekültek számára.

Az MTI beszámolja szerint a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István közölte,

a Keleti és a Nyugati pályaudvaron ezt követőn csak információs pontok működnek, a háború elől menekülőket pedig buszokkal szállítják át a két pályaudvarról, illetve Kőbánya felső vasútállomásról a BOK csarnokba.

A csarnokban többek között étel, ital, orvosi ellátás, tisztálkodási lehetőség várja a menekülteket, a kisgyermekes anyák számára baba-mama-sarkot, a gyermekeknek játszósarkot alakítottak ki, valamint az emberek információt kaphatnak a szállás- és további utazási lehetőségekről – tette hozzá. Az alapvető szükségletek kielégítésén túl telefontöltési lehetőség és internetkapcsolat áll az érkezők rendelkezésére, azoknak pedig, akik továbbutaznának, a MÁV nemzetközi pénztárt nyitott a csarnokban, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket, és ki is szállítják őket a pályaudvarokra vagy a Liszt Ferenc repülőtérre.
 

Akik hosszabb távon Magyarországon képzelik el az életüket, munkalehetőségekről is tájékoztatást kaphatnak a BOK csarnokban.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó: 

Csányi Vilmos: Mit tanultunk a két világháborúból? Semmit

Ezt hagyják maguk után az oroszok Ukrajnában – így néz ki az ostromlott ország a harcok negyedik hetében