Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Kép: Dope Masters // Unsplash

Megúszhatja a hazai turizmus: a májusi foglalások száma már majdnem elérte a tavalyit

Erős nyarat és újjáalakuló, fenntartható turizmust prognosztizálnak.

A szállás.hu felületén történő belföldi foglalások május harmadik hetére már a 90 százalékát elérték a tavalyi év azonos időszakában történt foglalásokat – közölte a szállásközvetítő cég.

Bár március közepén a szektor leállt, a szállás.hu előkészítette az online fizetési lehetőség bevezetését, hogy ezzel is egyszerűsítsék a folyamataikat és növeljék a foglalások számát, amikor a környezet ezt újra lehetővé teszi. „Az új online fizetési platform használatával a célunk, hogy a vendégek által a karantén időszak alatt kialakult fizetésiszokás-változásokra azonnal reagáljunk, és megvalósítsuk a teljesen digitális, érintésmentes fizetést a szálláshelyek irányába. Dolgozunk azon is, hogy ezen rendszeren keresztül  a vendégek a SZÉP-kártyás keretüket is felhasználhassák” – ismertette a részleteket Szigetvári József a Forbesnak eljuttatott közleményében.

A szállásadók tehermentesítése érdekében az online fizetés alkalmazása során felmerülő tranzakciós költségeket a cég magára vállalja az idei évben, így mintegy 30 százalékos jutalék kedvezményt is biztosítanak partnereik számára.

Az utazni vágyóknak már más igényeik lesznek

A vezérigazgató szerint erős nyárban és újjáalakuló, fenntartható turizmusban bízhatunk. A válság nemcsak leállást és üzemszünetet jelent, hanem változást is.

A tisztaság, a távolságtartás és az aktualizált szállásadatok szerepe nőni fog.

Az emberek nagyobb bizonytalansága miatt különösen fontos, hogy a szálláshelyek lemondási díj nélkül biztosítsanak rugalmas feltételeket.

A turizmus ezen új igényeinek kiszolgálására új fókuszok mentén formálta át termékstruktúráját a cégcsoport. Ennek eredményeként a szállás.hu terméken kiemelten erősítik a közép-európai kínálatot, és a közép-európai régióban (Csehországban, Lengyelországban, Romániában) lokális márkáikkal és termékeikkel erősen kommunikálják a magyarországi kínálatot is.

Kép: Dope Masters // Unsplash


 

"A celluloid a világ legdrágább kábítószere."