Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Papp István / Orbital Strangers

Mégsem lesz többségi tulajdonos az Est Media az ORFK és a BVOP egyik beszállítójában

Tavaly decemberben az Est Media vételi ajánlatot tett a Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészére, a felek most megszüntették a tárgyalásokat.

Tavaly december 9-én nem kötelező érvényű, indikatív vételi ajánlatot tett az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. a Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására. A felek tegnap a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján rendkívüli tájékoztatást adtak ki, miszerint

közösen megállapodtak abban, hogy az akvizíciós tárgyalásokat megszüntetik, mivel a „felek között az ügylet több lényeges feltétele tekintetében nem jött létre egyetértés”.

A Communication Technologies Kft. biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal, illetve ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik, 2018-ban 3,5 milliárd, 2019-ben várhatóan 4,5 milliárd forintos árbevételt ért el. A cég legnagyobb megrendelői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). A felvásárlás apropóját az adta volna, hogy az Est Media vezetése jelentős szinergiákat lát a szintén az Est Mediához tartozó Delta Systems Kft. infrastruktúra-építési és üzemeltetési képességei, valamint a Communication Technologies speciális, többek között a büntetés-végrehajtáshoz kötődő informatikai megoldásai között.

Borítókép: Papp István, az Est Media igazgatóságának elnöke

 

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."