Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Meghódítják a világot a magyar szabadulószobák

Megjelent az októberi Forbes, a címlapon Jeff Bezosszal, az Amazon vezérével. Ebben a számban megnéztük, hol tart ma a magyar találmány, a szabadulószoba a nemzetközi terjeszkedésben. Parapark, Paniq, Exit The Room, Trap: keresd őket az októberi Forbesban!

Októberi számunkban megnéztük, mire jutottak a szabadulószobák: beszélgettünk a műfaj kitalálójával, a Parapark-alapító Gyurkovics Attilával, aki a nemzetközi terjeszkedés mellett is maradt inkább kis cég, csak hogy mindent saját elképzelése szerint alakíthasson. Megnéztük a Paniq-márka terjeszkedését: külön cégekkel, külön vezetéssel és tulajdonossal, de jelen vannak Magyarország mellett Európában, Ausztráliában és az USA-ban is.

Az amerikai szál Ureczky Balázzsal (a magazinban lévő képen helyesen: balra áll) és Gabossy Ákossal odáig jutott, hogy hivatalosan is franchise-nak nevezhetik magukat, megfelelve mindenféle, nagyon szigorú amerikai szabályozásnak, többszáz oldalas alapítódokumentummal és államonkénti franchise-felügyelettel. Ők nem szeretnének kicsik maradni (és már most sem azok, a keleti parttól a nyugatiig minden stratégiailag fontos városban ott vannak): az exitre gyúrnak.

Az Exit The Room alapítója Rétfalvi Gábor mesélt nekünk arról, hogy indult az európai terjeszkedése, Koltai Balázs, a magyar Paniq tulajdonosa pedig a kezdeti nehézségeket magyarázta el (ő a Parapark után másodikként nyitott). A Trap alapítója Kovács Zoltán elmesélte, miért és hogyan jár be más utat, mint a legtöbben: ők nem saját márka építésében nyomulnak, hanem szobákat építenek és adnak el másoknak.

Lapozz bele az októberi magazinba!

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő