Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Peter Glaser // Unsplash

Még soha nem fizettek ennyi pénzt egy kapusért

A Chelsea 80 millió euróért csapott le Kepa Arrizabalagára, az angol fociklub az Athletic Bilbaótól vásárolta ki a kapust. A 23 éves játékos ezzel minden idők legdrágább hálóőre lett.

A rekordösszegű tranzakciót kisebb dráma előzte meg, melynek egyik kulcsszereplője a Chelsea korábbi kapusa, Thibaut Courtois volt. A belga válogatott játékos már a világbajnokság után jelezte, hogy nem akar a kékeknél maradni, helyette inkább Spanyolországban folytatná. Miután a második edzésre sem ment el, az angol klub kényszerhelyzetbe került és lépnie kellett. Választásuk végül az egyszeres spanyol válogatott

Kepára esett, akit egy 2025-ig szóló szerződésből vásároltak ki.

Courtois is megtalálta számításait, a belga kapus a Real Madridhoz igazolt és hat évre szóló szerződést írt alá a spanyol klubbal.

Spanyol sajtóértesülések szerint a kapus 35 millió eurót ért meg a madridiaknak, valamint a megegyezés értelmében a Real 24 éves középpályása, Mateo Kovacic egy évre kölcsönbe megy az angolokhoz.

Kepa előtt a korábbi rekorder a brazil Alisson Becker brazil kapus volt, akikért a Liverpool 75 millió eurót fizetett az AS Romának.

Oszd meg!