Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kylian Mbappé. Fotó: PSG

Már 200 millió eurónál jár a licit Mbappéért

A Real Madrid nagyon akarja a 22 éves francia világbajnokot, a Paris Saint-Germain spanyol lapértesülések szerint 220 milliót várna egyik legnagyobb csillagának játékjogáért. A piac éjfélkor zár. 

Frissítés: az üzlet nem jött össze, a PSG kedd éjfélig nem ment bele Mbappé eladásába. A spanyol sajtó szerint 220 millió eurót sem fogadtak el – közben a játékos Instagramon üzent: álmait egy kicsit más úton, valamivel később követi, de nincs elkeseredve. 

A spanyol és a francia sportsajtót is Kylian Mbappé ügye izgatta a leginkább az elmúlt 24 órában, élőben közvetítik a piaczárás előtti fejleményeket is. A spanyol lapok egybehangzóan állítják, a Real Madrid kész 200 millió eurót is fizetni a 22 éves francia megszerzésért, de a Paris Saint-Germaint (PSG) nem hatotta meg az ajánlat. A többek között Messit, a friss Európa-bajnok Donnarummát és Wijnaldumot is a nyáron ingyen megszerző, katari kézben lévő klub 220 milliós ajánlatra vár a hírek szerint. 

Európai foci: csúcson a fizetések, pedig bő 10 év nem látott visszaesést hozott a covid

Mbappé 2017-ben a Monacóból került a PSG-be, összesen 180 millió eurót fizettek érte. A Real mostani ajánlatával a katariak még keresnének is rajta. A csatár szerződése jövő nyáron lejár, vagyis egy év múlva ingyen elvihető, de a spanyolok nagyon meg akarják szerezni. 

A franciák pedig megtartanák: évi 45 millió euróra emelnék a fizetését, amit Mbappé nem fogadott el.

A játékos ugyanis szívesen költözne Madridba. Az AS és a Marca sportlapok szerint jelen állás szerint nem valószínű, hogy lesz most üzlet, ebben az esetben a Madrid télen újra próbálkozni fog szerintük.  

A játékospiac ma éjfélkor zár. 

Ahogy korábban írtuk, a piac zárási előtti nagy durranása lehet Mbappé átigazolása. A másik ügy hamar lezárult: Cristiano Ronaldo végül nem a Manchester Citybe igazolt Torinóból, hanem egykori sikerei helyszínére, a Manchester Unitedhez tért vissza. 

Oszd meg!