Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már egymilliárd eszközön fut a Google Asszisztens

A Google tavaly a CES-en, a minden évben januárban tartott, egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításon kijelentette, hogy harcba száll az okos asszisztensek piacán. Legnagyobb ellenfele az Amazon Alexa nevű terméke. Akkoriban sokan kételkedtek a lépésben. Idén a Google háromszor akkora standdal van jelen a kiállításon – írja a Mashable. Sőt, egy monorailt is lefestettek “Hey, Google” felirattal: ezzel a hívószóval aktiválható az okosasszistens, a Google Asszisztens.

A cég bejelentette, hogy a Google Asszisztens mára 1 milliárd eszközön fut. Ebben a számban benne vannak az okostelefonok, a Google Home nevű okoshangszórók és más kütyük is, amiken elfut. Ez a szám tavaly májusban még csak 500 millió volt. Papíron 1 milliárd eszköz nagyon jónak tűnik: az Amazon Alexából mostanra 100 milliót adtak el.

Az viszont fontos különbség, hogy az egymilliárdos számból elég nagy rész lehet olyan okostelefon, amiben eleve ott van előretelepítve a Google Asszisztens. Viszont a napi és havi aktív felhasználói bázis is négyszeresére nőtt egy év alatt a cég közlése szerint. Az Alexa 100 milliója viszont azért szép szám, mert abban nagyrészt csak nem okostelefonok vannak, hanem magába az okoshangfalba épített digitális asszisztens.

Borítókép: Maurizio Pesce

Oszd meg!