Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

Már a Tescókból is tudunk pénzt küldeni külföldre

Nemzetközi készpénz átutalási tevékenységet indít a Tesco a Moneygrammal karöltve, áll a cég sajtóközleményében. A magyar vásárlók mostantól több mint 200 országba tudnak majd pénzt utalni a bevásárlóközpontból.

A készpénzküldéshez elég, ha az ügyfél kitölt egy formanyomtatványt, amit a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt átad a Tesco ügyintézőjének. A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek kell megadnia a fogadáskor.

Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó.

Utalni három különböző pénznemben, forintban, amerikai dollárban és euróban lehet.

Magyarország a nemzetközi készpénz átutalási piacon „fogadó” ország, azaz több a fogadott, mint az indított utalás. A Világbank adatai szerint közel 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeg folyt be Magyarországra 2017-ben, leginkább Németország (997 millió dollár), az USA (686 millió dollár), Kanada (436 millió dollár) és Anglia (418 millió dollár) területéről.

A Moneygram szolgáltatásai 97 áruházban lesz elérhető Magyarországon.

Borítókép: Scott Warman, Unsplash

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.