Fotó: Radák Bence, a Salarify alapító-CEO-ja. Fotó: Sebestyén László
Üzlet

Máshogy adják oda a fizetésünket – befektetést kapott a magyar startup, Európában fog terjeszkedni

Forbes
2022. március 17. 4 perc olvasás

A magyar Hiventures mellett a HEWA nemzetközi befektetőcsoport is beállt a fizetési rendszert fejlesztő magyar startup mögé. A Salarify megoldásával akár hetente is kaphatunk fizetést. 

A Swipe Technologies Kft. 2019-ben alakult, az egyik első Earned Wage Access (EWA) szereplőként a régióban. A cég zászlóshajója, a Salarify lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott idővel arányos bérüket (akár bankkártyán keresztül is). Jelenlegi rendszerük mára a magyar dolgozók mintegy 40%-át képes kiszolgálni. Víziójuk a digitális pénzügyi ökoszisztéma korszerűsítése, egyedi, bérszámfejtési adatokon alapuló termékekkel, saját fejlesztésű ERP- és banki integrációs megoldásokkal. A magyar fintech startup sztoriját korábban a Forbes.hu is megírta.

Mire költik a pénzt? 

A Salarify mögötti Swipe Technologies Kft. egy 1,2 millió eurós (450 millió forint) befektetési kört zárt le – közölte a társaság a Forbes.hu-val. A rugalmas bérhozzáférést biztosító Salarify a további működésére és termékei fejlesztésére használja a most bevont friss tőkét, céljuk a külföldi piacra lépés, első sorban az eurózónában való megjelenés. További termékfejlesztés is szerepel a terveik között: munkáltatói- és jövedelemigazolásokat digitalizáló megoldásaik fejlesztésére és piaci bevezetésére koncentrálnak.

Ki szállt be? 

Ebben a körben két befektető szállt be. A HEWA egy nemzetközi befektetőket és fintech szakembereket tömörítő befektetési csoport, olyan tagjai vannak mint például Chris Ruppel (a Rapid! PayCard alapítója és a Green Dot egyik vezetője) vagy Dan Henry (Elnök és CEO, szintén Green Dot). A körben volt magyar szereplő is, az állami MFB Csoport tagja, a Hiventures.  

Mit mondtak az érintettek?

„Nagyon örülünk a HEWA támogatásának. A befektetők jelentős tapasztalattal rendelkeznek nemzetközi fintech cégek fejlesztésében és skálázásában, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra” – mondta Radák Bence, a Salarify alapítója. 

Radák Bence, a Salarify társalapító-CEO-ja. Fotó: Sebestyén László

„A cég nagyon izgalmas vevőkörrel és termékekkel rendelkezik. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy növekedési tőkét biztosíthatunk számukra a terjeszkedéshez, így a pénzügyi megoldásaik Magyarországon kívül is elérhetővé válnak a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt” – emelte ki Chris Ruppel, a HEWA Investment menedzsere az ügylet kapcsán.

„A Swipe Salarify terméke forradalmasítja a munkavállalók fizetéséhez való hozzájutásának módját Magyarországon, továbbá a cég digitális jövedelemigazoló megoldása lehetővé teszi a gyors terjeszkedést és növekedést az egész eurózónában. Örülök, hogy támogathatom a céget küldetése elérésében” – mondta a körbe szintén beszálló Todd Baker. Ő az Earned Wage Access és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó tanácsadó és kutató, valamint a MUFG Americas, a TD Bank N.A. és a Washington Mutual vállalati stratégiáért és fejlesztésért felelős egykori vezetője.

Jared Schrieber, sorozatvállalkozó és befektető, a Numerator unikornis startup társalapítója és korábbi vezérigazgatója szintén lát fantáziát a magyar cégben: „A Salarify megoldásai kiemelkedő értékajánlattal és növekedési potenciállal rendelkeznek nem csupán Európában, de azon túl is. A cég által alkalmazott technológia pedig számos lehetőséget tartogat a további fejlesztésekre, amelyek a munkavállalói fizetési és foglalkoztatási adatok biztonságos, megbízható és költséghatékony felhasználásán alapulnak. Ezek a tényezők különösen izgalmasak számomra, ezért is támogatom a Salarify-t ebben a korai fejlettségi fázisban.”

Borítókép: Radák Bence, a Salarify alapító-CEO-ja Fotók: Sebestyén László / Forbes