Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]


Bővebben

Tiszaszőlős. Fotó: Dimitry Ljasuk // Unsplash

Magyar milliárdos tenderkirály cége rehabilitálhatja a tiszakécskei holtágakat

A Duna Aszfalt három Tisza-holtág medrét kotorja ki, biztosítja a vízutánpótlást és tanösvényt épít 832 millió forintért.

Az uniós közbeszerzési közlönyt a napi.hu szúrta ki, az ajánlatkérő a Tiszakécske Város Önkormányzata volt, ők 842 millió forintra becsülték a kivitelezési összeget.

A nyertes Duna Aszfalt ennél valamivel olcsóbban, 832 millió forintért vállalta a projektet.

A munkálatok három holtágat érintenek a Tiszán, a megbízás szerint a nyertes cégnek a meder kotrását kell elvégeznie, majd a holtágak vízutánpótlását biztosító vízkivételi műtárgyat kell építenie, valamint tanösvényt kell kialakítania. A projektet uniós forrásból finanszírozzák a KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) alapból.

A Duna Aszfalt jellemzően sokmilliárdos útépítési tendereken szokott indulni, a 2018-as 100 legnagyobb magyar tulajdonú cég listáján, tavaly 129 millirárd forintos bevételt ért el, ennek egy jelentős részét közbeszerzésekből. Tulajdonosa a Mészáros Lőrinc közeli köréhez tartozó Szíjj László, aki a legfrissebb Forbes milliárdoslistán a 9. helyet szerepel 106 milliárd forintos vagyonnal.

Idén a vagyona még nagyobbra terebélyesedett azzal, hogy Simicska Lajos emlematikus cége, a Közgép Nyerges Zsolton keresztül végül nála landolt.  Az sajtóértesülések alapján akkor még a Duna Aszfalt Kft.-hez került volna, de a kihirdetett GVH-közleményekben a cég nem szerepel az üzletfelek között, kizárólag Szíjj László mint magánember.

Hivatalos: Szíjj Lászlóhoz kerül Simicska emblematikus cége, a Közgép

Borítókép: a Tisza Tiszaszőlősnél / Dimitry Ljasuk, Unsplash


 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója