Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Magyar kiszálló: így néz ki egy cég eladása világjárvány idején

Bár a gazdaság megszenvedi a járványhelyzetet, az üzleti élet nem állt le teljesen, ráadásul sok, már megkezdett folyamatot kell befejezni – betartva a biztonsági előírásokat a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben.

2020. március 31-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő körülmények között, az érintett tulajdonosok videokonferenciás részvételével, meghatalmazások útján sikeresen lezárult a hazai vákuumformázási piac egyik fontos szereplőjének, a Szkaliczki és Társai Kft.-nek értékesítése a svédországi székhelyű Nefab Csoport számára – írja oldalán a Concorde MB Partners tanácsadócég, mely az eladó oldalán vett részt a folymatban.

A svéd Nefab felvásárolta a magyar Szkaliczki és Társai Kft-t. A koronavírus-járvány miatt extrém körülmények között zárták az üzletet. Fotó: CMBP

Mint írják, a Szkaliczki és Társai Kft. igencsak fontos szereplővé nőtte ki magát a logisztikai tálcák gyártásának területén, termékeit elsősorban az autóipar és az elektronikai ipar számára értékesíti. 

Az orosházi székhelyű társaság jelenleg közel 120 főt foglalkoztat, 2019-es éves árbevétele meghaladta a 10 millió eurót.

Advertisement

Az 1949-ben alapított Nefab Csoport globális ipari csomagolóanyag gyártásra szakosodott, komplett csomagolási megoldások szállítója. A csoport a világ egyik vezető csomagolóanyag gyártója a telekommunikáció, energiaipar -, légi közlekedés-, egészségügyi berendezések –, valamint gépjárműipar területén. A Nordgren-Pihl család és a FAM AB tulajdonában álló, Európában, Észak- és Dél-Amerikában valamint Ázsiában összesen 3000 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport 2019-ben közel 450 millió euró árbevételt ért el.


 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.