Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

WHC // Facebook

Magyar cég tör a szlovák HR-piac élére

A zalaegerszegi WHC-nak Szlovákia már az ötödik ország, ahová belép, vezető szerepre ácsingózik.

Már az ötödik országba lépett be a WHC-csoport: megvette a Pannon-Work Slovakia nevű HR-céget, ami ezentúl WHC Slovakia néven folytatja. A munkaerő-kölcsönzéssel és munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, zalaegerszegi cég célja az akvizícióval, hogy Szlovákiában öt éven belül a legmeghatározóbb szereplők közt legyenek.

A WHC-csoport magyar tulajdonú cég, a céghálót három tulajdonos fogja össze, Berta Péter, Göltl Viktor és Tóth Zoltán. A csoport legnagyobb bevételű cége a WHC Kft, amelynek árbevétele tavaly meghaladta a 18 milliárd, adózott eredménye 610 millió forintot. A csoport többi cége között is találunk milliárd fölötti éves árbevételt, így a teljes cégcsoport nettó árbevétele 20 milliárd forint fölött lehet.

Az MTI anyaga idézi Göltl Viktort, a WHC csoport ügyvezetőjét, aki elmondta: az 1990-ben alapított cég célja, hogy a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó HR szolgáltató cégévé váljon, e stratégia fontos lépése a szlovák piacon való tulajdonszerzés. Hozzátette: további terjeszkedést is terveznek a déli szomszédos országok, illetve a nyugat-balkáni országok felé. Jövőre emellett több regionális magyarországi iroda nyitását is tervezik.

A cégnek Magyarországon nyolc irodája, és jelen van Szlovákia mellett Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is. Két éve szerepelet az Aon Legjobb Munkahelyek Programjában a 50-250 főig terjedő, legjobb munkahelyek listáján, míg tavaly a Kincentric Magyarország 2019-es Legjobb Munkahelye címet kapta meg.

A páternoszter manapság egyre ritkább, szinte eltűnni látszik. Ebben is hasonlít egyébként a házasságra.