Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jóval többet utazunk üzleti okokból, mint vártuk – de mit hoz a tél?

Gyorsabban visszapattant az üzleti utak piaca, mint gondoltuk, legalábbis Carsten Spohr Lufthansa-vezér így látja. A magánutazásokra sem lehet panasza a német légitársaságnak, a vezérigazgató szerint meghosszabbodott a nyári vakációszezon.

A vártnál gyorsabban élénkül az üzleti jellegű légi utak piaca a Lufthansa vezérigazgatója szerint, írja a Reuters. Carsten Spohr az osztrák Kleine Zeitungnak azt mondta,

a stabil helyzet a tél során is fennmarad majd, nem várható keresletcsökkenés.

Az üzleti utazások a harmadik negyedévben még alacsony szinten voltak, most viszont erősen élénkülnek.

Ami a magánutazások piacát illeti, Spohr szerint a nyári szezon meghosszabbodásának lehetünk tanúi, azaz az emberek lecsapnak azokra az utakra, amiket a járvány miatt kénytelenek voltak elhalasztani.

A Lufthansa várakozásai szerint az üzleti utazások szintje középtávon nagyjából a covid előtti idők 90 százalékára állhat vissza.

Spohr összességében úgy látja, az üzleti utazások gyorsabban és szilárdabb szintre álltak vissza, mint várták, különösen a német, a svájci, az osztrák, a belga és az észak-olasz piacon, ahol sűrítették is a járatokat.

Tavaly áprilisban a Lufthansa 23 ezer járatot volt kénytelen törölni a vírushelyzet miatt. 2020 májusában a légitársaság 9 milliárd eurós mentőcsomagról egyezett meg a német kormánnyal, de a csoport segítséget kért azoktól az országoktól is, ahol vannak leányvállalatai, így Ausztriától, Svájctól és Belgiumtól.

Borítókép: Nick Herasimenka / Unsplash
Oszd meg!