Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Akadémia Garden. Fotó: Cordia

Lengyelországban terjeszkedik az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő

Varsó, Krakkó és Gdansk után a tengerparti üdülőváros, Sopot piacára is belépett a Cordia – derült ki a cég sajtóközleményéből.

A Cordia eddig több mint ezer lakást adott át Lengyelországban, további tíz projekt pedig most is előkészítési szakaszban van – ezek közé tartozik az új helyszín Sopot is, amivel együtt összesen 1 400 lakás épül az országban.

Csányi, Mészáros köre és egy orosz bank 28 milliárdos hiteléből épít ezer lakást az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő

Sopot Észak-Lengyelországban, a Balti-tenger partján található üdülőváros, Gdanskkal és Gdyniával együtt alkotja a Trójmiasto néven ismert városegyüttest. A Cordia beruházása a 23 Marca utcában valósul meg, ami a lengyel-magyar barátság napjáról, március 23-áról kapta a nevét, a cég szerint ez szimbolikus lépés volt.

A Cordia Spanyolországban terjeszkedik: luxuslakásokat épít Marbellában

Persze a szóban forgó projektek után sem áll meg az élet, sőt a Cordia további 600 lakást fejlesztene Varsóban, a hosszútávú cél pedig, hogy a lengyel piac tíz legerősebb szereplője közé küzdje fel magát a vállalat. Ehhez évi 1500-2000 lakás átadására van szükség.

És hogy miért pont Lengyelország? „Lengyelország vezető városait egyrészt az teszi vonzóvá, hogy a gazdaság és az újlakáspiac a válság évei alatt is stabil maradt, másrészt kedvező, hogy a legfeljebb 150 négyzetméteres új otthonokra 8 százalékos kedvezményes áfakulcs érvényes, és csak az e feletti alapterületre vonatkozik a 23 százalékos kulcs” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

A Cordia a Futó-család érdekeltségébe tartozó Futureal Csoporthoz tartozik, mely a Forbes legnagyobb családi vállalkozások listáján az 5. helyen szerepelt, a cégbirodalom értékét 95,4 milliárd forintra becsültük. A cég Magyarországon kívül Lengyelországban és Romániában is jelen van, jelenleg egy negyvenmillió eurós lakóparkot épít Bukaresten, a román fővárosban négy építési telekkel rendelkeznek. Budapesten a Kelenföldi pályaudvar környezetét szabják át, a vasúti vágányoktól nyugatra irodaházak, míg az Etele téren plázát építenek.

Kép: Cordia

Oszd meg!