Jó így ünnepelni

2040 oldal Forbes kedd reggel. Az íróasztalomra mindig 10 példányt tesz egy kollégám, amikor megérkeznek a magazinok a nyomdából. Most egy kicsit magasabb a stósz: egyenként 204 oldalas a novemberi […]

Bővebben

Lehet ízlelgetni: MOL Vidi FC lesz a Videoton új neve

Garancsi István, a klub tulajdonosa megváltoztatja a Videoton nevet.

A klub hivatalos oldala közölt vele egy interjút, amiben részletesen kifejtette, hogy miért.

“2004-ben a klubnál zajló negatív gazdasági események miatt a Videoton Holding megvonta a névhasználati jogot a csapattól, a csapat elveszítette a Videoton nevet. 2007-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség megvonta az akkor már három éve FC Fehérvár néven működő klub licencét is. 2007 decemberében vettem át a klubot, és azonnal nekiláttam, hogy a licencügy megnyugtatóan lezáruljon, és az NBI-ben folytathassa tovább a szereplést a csapat. Kőkemény munkával sikerült elérni, hogy a problémák megoldódjanak, és kialakuljon egy olyan háttér, amely stabil alapot adott a hazai és nemzetközi színtéren való eredményes szereplésre. Egészen 2009 nyaráig kellett várni, hogy újra használhassuk a nevet, azaz a 90-es évek után a 2000-es években is volt, ezúttal egy ötéves szakasz, amikor nem volt jelen a Videoton név a fehérvári focicsapatnál. A név nem a klubé, a vállalaté volt mindig is, térítésmentesen biztosították részünkre a használati jogát.”- mondta.

Garancsi elmondta: a Videoton név használata a klubhoz egyébként nem köthető vállalatnak kvázi reklám, és ezért cserélik le a tényleges, évek óta szponzorként jelen lévő MOL-ra.

 

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő