Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

CDC / Unsplash

Több mint 600 új fertőzött a hétvégén, eddig 400 ezren kapták meg a harmadik oltást

Az elmúlt három napban 648 új fertőzöttet igazoltak, vagyis napi átlagban 216-ot, ami valamivel kevesebb a múlt hét második felében regisztrált számoknál, de továbbra is a járvány felfutását jelzi. Nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szorulók száma is.

Ezen a hétfőn is egyben adta meg a hétvégi, azaz három napnyi járványadatokat a koronavírus.gov.hu oldal. Pénteken, szombaton és vasárnap összesen 648 új fertőzöttet találtak, azaz napi átlagban 216-ot. Ez némileg kevesebb a szerdai és a csütörtöki napi fertőzöttszámnál, de továbbra is felfutóban van a járvány.

A halálos áldozatok száma is emelkedett, hétvégén öösszesen kilencen, vagyis napi átlagban hárman hunytak el.

Jelenleg összesen 194 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen. 

Az első dózissal oltottak száma 5 817 481 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest 17 897-tel nőtt), míg ebből a második dózissal is beoltottak száma  5 519 838 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest plusz 7 720). A harmadik oltást 404 ezren kapták meg eddig.

A 12 éven felüliek múlt heti kampányoltására 48 ezer diákot regisztráltak a szüleik. Magyarországon körülbelül hatszázezren tartoznak a 12–17 év közötti korcsoportba, így ha az eddigi regisztráltak megkapják az oltását,

akkor a korcsoport nagyjából 40 százaléka lesz beoltva.

Fotó: CDC / Unsplash

Oszd meg!