Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Johnson & Johnson Covid-vakcinája.

Október végén robbanhat a negyedik hullám itthon

A vakcinák védettsége kevesebb ideig tart, de az oltásoknak köszönhtően a vírus már soha nem lesz olyan veszélyes, mint kezdetekben volt. 

Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint október végén, november elején robbanhat be a delta variáns a hazai kórházakban. A szakember az Info Rádióban arról beszélt, hogy az izraeli adatok alapján már látszik, a vakcinák hatása hamarabb halványul, nyolc helyett öt hónapot követően, ezért fontos a lakosság minél hamarabbi újraoltása.

Ha az nem történik meg, akkor október végén robbanhat a negyedik hullám itthon. 

Mint mondta, a vírus az oltásoknak köszönhetően már soha nem lesz olyan veszélyes, mint a világjárvány kitörésekor, de ha a vakcinák adta védelem gyengébb, az emberek nemcsak elkaphatják, de terjeszthetik is a koronavírust. 

Izraelben – ahol nagyon magas az átoltottság – már bevezették, hogy a második vakcina után eltelt 5 hónapot követően beadják az újabb dózist, és ugyanerre hajlik az USA is. 

Müller Cecília tiszti főorvos tegnap egy interjúban beszélt róla amúgy, hogy

a hazai fertőzések 90 százalékáért már a delta variáns felel. 

Ahogy arról tegnap írtunk: orvosok és virulógusok szerint a negyedik hullám már javában tart Magyarországon

Borítókép: A Johnson & Johnson Covid-vakcinája. 

Oszd meg!