Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Koronavírus: betiltja a Facebook a gyógyulást ígérő hirdetéseket

Új hirdetési policyt vezet be a Facebook, hogy megakadályozza a koronavírussal kapcsolatos pánikot és a hamis információk terjedését.

Szigorítja a koronavírus miatt a hirdetésekkel kapcsolatos szabályzatát a Facebook, hogy elébe menjen a félrevezető információk terjedésének, írja a Business Insider. A felület mostantól minden olyan hirdetést töröl, ami a vírus megelőzését vagy az abból való kigyógyulást ígéri. Az új szabályozás az online piacként működő Marketplace nevű funkcióra is kiterjed.

A Facebook, hasonlóan más techcégekhez, folyamatosan küzdeni igyekszik a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat és a félrevezető információk terjedése ellen. (Az Amazon például azok ellen az eladók ellen harcol, akik többszörös áron kínálnak orvosi maszkokat.)

Az intézkedést a Facebook január végén jelentette be, a Facebookhoz tartozó Instagramra is vonatkozik.

Nem ez az első hasonló kezdeményezés a techóriás részéről: ahogy a The Verge is emlékeztet, a Facebook tavaly döntött úgy, hogy eltünteti az oltásellenes oldalakat és csoportokat az ajánlások közül, és nem engedi, hogy a hirdetők ezek alapján célozzák a felhasználókat.

Borítókép: Con Karampelas // Unsplash
Oszd meg!

Azért szeretem a közösségi médiát, mert olyan, mintha lenne egy újságom, csak veszteségek nélkül.