Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Korai volt az öröm? Még egyszer elakadt az Ever Given

Reggel még arról szóltak a hírek, hogy a Szuezi-csatornában keresztbe fordult konténerhajót sikerült megmozdítani, délután újra mozdíthatatlan lett.

Frissítés: a hajó végül tudta folytatni útját. A nyomkövetők és a helyi média beszámolója szerint ismét irányba állt és a Szuezi-csatorna újra járhatóvá válik

Hétfőn reggel mi is írtunk róla, hogy a múlt hét eleje óta a Szuezi-csatorna közlekedését feltartó Ever Givent napok óta tartó mentési munkálatok után sikerült megmozdítani, és már lebegett is a víz felszínén. Ez azt vetítette előre, hogy hamarosan újra hajózhatóvá válik a csatorna.

Az öröm azonban úgy tűnik, korai volt. Délután ugyanis a Reuters már újabb elakadásról adott hírt.

Szemtanúkra hivatkozva a hírügynökség oldala arról ír, hogy az Ever Given a rövid lebegés után az erős szél miatt a hajó a korábbi pozíciójába tért vissza.

Ugyanakkor a szemtanú szerint ez nem jelenti azt, hogy ismét megfeneklett, ez pedig bizakodásra adhat okot a mentésben résztvevőknek.

Borítókép: Robert Schwemmer / Wikimedia


Oszd meg!