A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kockázati tőkebefektető lett Jay-Z

A rapper nem most először dugja bele a kisujját a startupvilág hideg vizébe, most saját fundot indít.

Larry Marcus, a Völgy egyik legnagyobb kockázati tőkebefektetője (Pandora, SoundHound) lesz a társa a rappernek – írja a Fortune. (A csapat tagja még Jay Brown, Jay-Z Roc Nation nevű szórakoztatóipari vállalkozásának elnöke).

Az alapkezelő neve Marcy Venture Partners lesz, a sztori a név mögött dióhéjban annyi, hogy Jay-Z egy Marcy Houses nevű, kifejezetten a szegények számára fenntartott lakáshálózat egyikében nőtt fel New Yorkban. A rapper már korábban is próbálkozott a startupvilággal, nem olyan régen keringtek hírek arról, hogy a Roc Nation-ön belül külön platform indul a vállalkozóknak, de ez a terv aztán nem valósult meg. Ezt leszámítva azért voltak sikeres befektetései, tulajdonos a luxuspezsgőket áruló Armand de Brignac-ban, feleségével, Beyoncéval együtt mindketten befektettek az Uberbe, és van egy saját streamingszolgáltatójuk is Tidal néven.

A házaspár összvagyona tavaly elérte az egymilliárd dollárt.

Nem Jay-Z az egyetlen vállalkozó a szórakoztatóiparban, a celebek között egyre menőbb befektetni korai fázisú startupokba. Justin Bieber például a Spotify-ba tolt pénzt, Leonardo di Caprio egy mobiltelefonos cégbe, a Solarinba fektetett, Snoop Dogg minden mögé beáll, aminek a nevében vagy a leírásában utalást lát a marihuánára, Will Smith egy mentális egészséggel foglalkozó startup szekerét tolta meg, az egyik legnagyobbat pedig eddig Ashton Kutcher gurította, aki jó ütemben sorolt be az Airbnb mögé.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő