Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kockázati tőkebefektető lett Jay-Z

A rapper nem most először dugja bele a kisujját a startupvilág hideg vizébe, most saját fundot indít.

Larry Marcus, a Völgy egyik legnagyobb kockázati tőkebefektetője (Pandora, SoundHound) lesz a társa a rappernek – írja a Fortune. (A csapat tagja még Jay Brown, Jay-Z Roc Nation nevű szórakoztatóipari vállalkozásának elnöke).

Az alapkezelő neve Marcy Venture Partners lesz, a sztori a név mögött dióhéjban annyi, hogy Jay-Z egy Marcy Houses nevű, kifejezetten a szegények számára fenntartott lakáshálózat egyikében nőtt fel New Yorkban. A rapper már korábban is próbálkozott a startupvilággal, nem olyan régen keringtek hírek arról, hogy a Roc Nation-ön belül külön platform indul a vállalkozóknak, de ez a terv aztán nem valósult meg. Ezt leszámítva azért voltak sikeres befektetései, tulajdonos a luxuspezsgőket áruló Armand de Brignac-ban, feleségével, Beyoncéval együtt mindketten befektettek az Uberbe, és van egy saját streamingszolgáltatójuk is Tidal néven.

A házaspár összvagyona tavaly elérte az egymilliárd dollárt.

Nem Jay-Z az egyetlen vállalkozó a szórakoztatóiparban, a celebek között egyre menőbb befektetni korai fázisú startupokba. Justin Bieber például a Spotify-ba tolt pénzt, Leonardo di Caprio egy mobiltelefonos cégbe, a Solarinba fektetett, Snoop Dogg minden mögé beáll, aminek a nevében vagy a leírásában utalást lát a marihuánára, Will Smith egy mentális egészséggel foglalkozó startup szekerét tolta meg, az egyik legnagyobbat pedig eddig Ashton Kutcher gurította, aki jó ütemben sorolt be az Airbnb mögé.

Oszd meg!