Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Quick PS / Unsplash

Kinyitottak a vidámparkok, növekszik a Disney+ – várakozásokon felül dől a pénz Disneyhez

A világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága öt negyedév után végre ismét emelkedésről számolt be. A csütörtökön bejelentett eredmények és bevételnövekedés mértéke még a várokozásokat is felülmúlták.

Visszatértek a vidámparkok, a pandémia alatt pedig szárnyalt a videós streaming platform: ezek mind hozzájárultak a Disney jó pénzügyi eredményeihez – írja a CNN. A cég 17 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 45 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában. Ez valamivel több, mint a Wall Street szakértőinek 16,8 milliárd dolláros becslése. A hírek hatására a Disney részvényei négy százalékkal megugrottak.

A Disney a harmadik negyedévben 995 millió dolláros eredményről számolt be, ami jelentős javulás a tavalyi 4,8 milliárd dolláros veszteséghez képest.

A járvány kezdete óta ez volt az első olyan negyedév, amikor a Disney összes vidámparkja újra kinyitott. A parkok és a divíziók 4,3 milliárd dollárt hoztak a harmadik negyedévben, szemben az előző év azonos időszakához képest, amikor ez 1,1 milliárd dollárral kevesebb volt.

Zajlanak az események a Disney+ körül is

A parkok zárása és korlátozott nyitva tartása alatt a cégnek a Disney+ csatorna segítette átvészelni a pandémia időszakát.

A cég saját videó streaming szolgáltatásának előfizetői a legutóbbi negyedévben már 116 millióan voltak, ami meghaladta a Wall Street elemzőinek 112 milliós számításait.

Május végén a vállalat már lassabb előfizetői növekedésről számolt be, amit a megnövekedett oltási aránnyal és a lazuló covidszabályozásokkal magyaráztak. Ezek miatt ugyanis az emberek kimozdultak otthonaikból, kevesebbet tévéztek.

A Disney+ lehet a koronavírus legnagyobb nyertese

Azóta a Disney kijött a Fekete özvegy és a Dzsungeltúra című filmekkel és a nézők a Disney+ Premier Acess szolgáltatásán keresztül többek között ezeket a filmeket is megnézhették felárért a mozis premierekkel egy időben. Az opció csak a Disney+-nak 30 millió dollárt termel.

A szolgáltatás nem mindenkinek tetszik, a Fekete özvegy főszereplője például beperelte miatta Disneyt. Scarlett Johansson szerint a cég szerződést szegett azzal, hogy a film egyszerre jelent meg a mozikban és a streaming csatornán.

Saját maga alatt vágja a fát a Disney a Fekete Özvegy dupla bemutatójával

Nem akarják megint bezáratni a vidámparkokat

A delta variáns okozta fertőző esetek száma folyamatosan növekszik, és nem tudni, hogy ez milyen hatással lesz a vidámparkokra. A Disney vezérigazgatója, Bob Chapek a befektetőknek és elemzőknek tartott csütörtöki konferencián elmondta, hogy továbbra is lelkesek a parkok újraindítását illetően, mert láthatóan óriási kereslet van rájuk.

A vidámparkokban foglalási rendszert vezettek be a kapacitások kezelésére és a vendégélmény javítására.

A párizsi Disneyland már júliustól igényli vendégeitől az oltási igazolványt, vagy a negatív teszteket. Chapek szerint a foglalások száma globálisan meghaladta a harmadik negyedév szintjét. A vállalat úgy kalkulál, hogy 2021 végéig minden Disneyland teljes számmal fog működni.

Egy évvel korábban egyébként pont a Disneyland dolgozói voltak azok, akik kikeltek az újranyitó vidámparkok ellen.

Disney-dolgozók: Ne nyissanak ki az élményparkok!

Kiemelt kép: Quick PS / Unsplash

Oszd meg!