Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kinyírja a Twitter a Vine-t, és jó oka van rá

Volt, hogy százmillióan használták a Vine-t, ordító gumikacsáktól a terrortámadásig mindent levideóztak, de nem volt elég innovatív.  

Elérhető marad, de egyébként csak archívumként fog üzemelni a vine.com, miután a Twitter úgy döntött, hogy itt az ideje berekeszteni a projektet – írja a forbes.com.

A mikroblognál nem túl rózsás a helyzet: egyre rosszabbak az eredményeik, a nemrég közzétett negyedéves pénzügyi jelentés már zsinórban a kilencedik, amelyik azt mutatja, hogy baj van. A Forbes úgy tudja, hogy elbocsátások várhatóak, ez nagyjából 350 embert érinthet, ebből 50 a Vine stábjában dolgozik. Az egyik társalapító, Rus Yusupov ironikus módon egy tweetben akadt ki: „Ne adjátok el a cégeteket”- írta, noha ő maga adta el a Vine-t a Twitternek. A legerősebb érv a bezárás mögött az, hogy a fénykorában százmilliós havi felhasználószámmal pörgő oldal nem tudott már újat felmutatni, emiatt fokozatosan elszivárogtak a júzerek – a végén már csak egy pártízmilliós keménymag látogatta az oldalt.

A főként szórakoztatásra és kreatív videók készítésére alkalmas app időnként azért megmutatta egy másik oldalát is, az egyik legtöbbször visszanézett videó a Franciaország-Németország mérkőzésen végrehajtott terrortámadás alatt készült, amin hallani a robbanást.

De kár lenne tagadni, hogy a virágkorát 2015-ben élő Vine fő vonzerejét az olyan videók jelentették, mint a kórusban ordító gumikacsák.

Közben állítólag bejelentkezett (az egyébként rendkívül jó ütemérzékkel rendelkező) PornHub, mert szerintük a hat másodperces videóknak nagy jövőjük lenne, ha a felnőtt tartalmakat lehetne velük megosztani, és felajánlották, hogy megveszik a céget a Twittertől.

Oszd meg!