Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Kifizette a BDPST az Opusnak az Appeninn-csomagot

Közleményben közölték, hogy Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt. november 12-én kifizette az Appeninn-részvénycsomag ellenértékét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opusnak.

A tőzsdei befektetőcég október 10-én jelentette be, hogy az Appeninnben meglévő 18,7 százalékos tulajdoni hányadot jelentő részesedéséből 9 százalékos tulajdoni hányadot jelentő részvénycsomagot értékesít a BDPST Zrt. számára.

A BÉT-en ma érkezett a bejelentés, hogy BDPST Zrt. mint vevő 2019. november 12-én a részvénycsomag ellenértékét kifizette az Opus számára.

Az Opus közleménye szerint a részvénycsomag értékesítésének eredményeként az általa az Appeninnben fennálló, közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn-részvények aránya 13,83 százalékról 4,83 százalékra esett, míg a BDPST Zrt-é 20,30 százalékról 29,5 százalékra nőtt.

Korábban már megírtuk, hogy 2018 augusztusában a miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc már üzleteltek ezen a fronton.  A BDPST Zrt. akkor a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum PE Magántőkealaptól vásárolta meg az Appeninn Holding Zrt. 20,59 százalékát, a részvényárak alapján 6 milliárdosra taksált üzletet tőzsdén kívüli megállapodással vitték keresztül, vagyis nem tudni mennyit fizetett akkor Tiborcz a részvénycsomagért. 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

 

"A mai nap csak egy az elkövetkező számtalan nap közül. De hogy mi történik a jövő számtalan napjain, az talán épp a mai naptól függ."