Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Két és félmilliárd dollárért vásárolt fel amerikai rákkutató vállalatot a francia Sanofi

A francia gyógyszeripari óriás, a Sanofi felvásárolja az amerikai Synthorx Inc vállalatot – írja a Bloomberg.

A vételár 2,5 milliárd dollár, duplája annak, amit az amerikai cég legutóbbi árazása szerint ér. A felvásárlással a Sanofi a rákkutatás területére nyomul be.

A Sanofi 68 dollárt fizet készpénzben egy Synthorx-részvényért, noha a San Diego-i cég részványárai pénteken 25,3 dollárt értek. A Bloomberg információi szerint a felvásárlással a Sanofi innovatív terápiákat tartalmazó portfólióját bővíti a rákkutatás terén. 2018 óta ez az első többmilliárd dolláros akvizíciója a vállalatnak.

Nem titkolt cél, hogy találjanak egy másik olyan gyógyszert, ami a Dupixen házon belüli versenytársa lehet, mert az ekcémára és asztmára használatos készítmény jelenleg a vállalat legerősebb terméke.

A Sanofi korábban azt nyilatkozta, hogy idén 17 gyógyszerprogramban akarnak erősíteni, a programok fele rákkal kapcsolatos kísérletekből áll, és még egy tucatnak legalább megkezdeni a fejlesztését.

Nyitólapi kép: Joshua Coleman / Unsplash


 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.