Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Kávézót nyit a Vöröskereszt az Arany János utcában

Az Empathy Cafe & Bistróba betérő vendégek fogyasztásukkal a szervezet karitatív munkáját támogatják.

Kávézót nyit a Magyar Vöröskereszt Budapest belvárosában, az Arany János utcában. Az új speciality kávézó-bisztró-közösségi tér augusztus 6-án nyílik a szervezet székháza mellett, egy korábban kihasználatlanul álló földszinti garázsbeálló és a mellette található iroda helyén. A beruházás a Google alapítványi támogatásából, és „széleskörű hazai összefogás” eredményeként valósult meg, áll a szervezet közleményében.

Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és a hallássérültek megváltozott igényeire és az akadálymentesítésre is. Az új kávézóba bekerült egy úgynevezett indukciós hurok, amely a hallássérültek számára könnyíti meg a kommunikációt. A kivitelezés kezdeti szakaszában a Vöröskereszt szolgáltató házának hajléktalanjai is részt vettek, elsősorban a bontási munkálatokat végezték.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Fotók: Magyar Vöröskereszt

A hely meghatározó itala egy Costa Ricában élő magyar, Bányai László által termelt és Tóth Sándor, a szekszárdi Kávé Háza által pörkölt kávé lesz. Az étel- és italkínálat kialakításában egyébként alapvető szempont volt, hogy lehetőleg hazai termelőktől származó alapanyagokkal dolgozzanak.

A kávézó szinte teljesen száműzi a műanyagot, nem használnak majd PET palackokat, hanem csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet a BWT által felajánlott technológiával.

Újrahasznosított tálalóeszközeik lesznek, a megmaradt ételeket a Budapest Bike Maffia segítségével szeretnék majd eljuttatni a hajlék nélkül élőknek saját ellátó intézményeinkbe.

Hogyan teszi 10 ezer forint jobb hellyé Magyarországot?

Civilek, akik az üzleti világot (és az országot is) inspirálhatják

Oszd meg!