Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Kávézót nyit a Vöröskereszt az Arany János utcában

Az Empathy Cafe & Bistróba betérő vendégek fogyasztásukkal a szervezet karitatív munkáját támogatják.

Kávézót nyit a Magyar Vöröskereszt Budapest belvárosában, az Arany János utcában. Az új speciality kávézó-bisztró-közösségi tér augusztus 6-án nyílik a szervezet székháza mellett, egy korábban kihasználatlanul álló földszinti garázsbeálló és a mellette található iroda helyén. A beruházás a Google alapítványi támogatásából, és „széleskörű hazai összefogás” eredményeként valósult meg, áll a szervezet közleményében.

Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és a hallássérültek megváltozott igényeire és az akadálymentesítésre is. Az új kávézóba bekerült egy úgynevezett indukciós hurok, amely a hallássérültek számára könnyíti meg a kommunikációt. A kivitelezés kezdeti szakaszában a Vöröskereszt szolgáltató házának hajléktalanjai is részt vettek, elsősorban a bontási munkálatokat végezték.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Fotók: Magyar Vöröskereszt

A hely meghatározó itala egy Costa Ricában élő magyar, Bányai László által termelt és Tóth Sándor, a szekszárdi Kávé Háza által pörkölt kávé lesz. Az étel- és italkínálat kialakításában egyébként alapvető szempont volt, hogy lehetőleg hazai termelőktől származó alapanyagokkal dolgozzanak.

A kávézó szinte teljesen száműzi a műanyagot, nem használnak majd PET palackokat, hanem csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet a BWT által felajánlott technológiával.

Újrahasznosított tálalóeszközeik lesznek, a megmaradt ételeket a Budapest Bike Maffia segítségével szeretnék majd eljuttatni a hajlék nélkül élőknek saját ellátó intézményeinkbe.

Hogyan teszi 10 ezer forint jobb hellyé Magyarországot?

Civilek, akik az üzleti világot (és az országot is) inspirálhatják

 

"Minden embernek joga van életében egy nagy őrültséghez."