Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kásler Miklós is extra terheket írt elő a háziorvosoknak

Vissza kell hívniuk mindenkit, aki kereste őket. Müller Cecília után Kásler Miklós is növeli a háziorvosi terheket.

Müller Cecília országos tiszti főorvos milliós bírság terhével rendelte be kötelezően oltani a háziorvosokat, most Kásler Miklós a humán tárca vezetője is extra kötelezettséget rótt rájuk. A miniszter a Népszava szerint visszahívási kötelezettséget írt elő: minden háziorvosnak muszáj minél hamarabb reagálni a beérkező, de nem fogadott megkeresésekre, akár visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel.

Müller Cecília kötelezően berendelte a háziorvosokat, súlyos büntetést kap, aki távol marad

Létező probléma, hogy a betegek nem érik el a háziorvosokat, sok helyről hallani panaszt, hogy a vonal foglalt, üzenetet nem lehet hagyni, a légúti tünetekkel rendelkezők így nem tudnak szakemberrel konzultálni.

A Népszava szerint az utasítás egyben elrendeli, hogy a háziorvosok valamennyi covid-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet „arra alkalmas helyen”. Mint írják: lehetőség szerint a rendelőben, „de ha erre nincs mód, úgy a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol.”

Borítókép: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala.

Oszd meg!