Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Karikó Katalin és az mRNS-vakcina a Wired címlapsztorija

Az mRNS-vakcina szabadalmaztatójának története címplasztorit ért a népszerű lapnál.

A népszerű amerikai techmagazin, a Wired e havi címlapjára Karikó Katalin, a koronavírus-járvány visszaszorításában kulcsszerepet kapó mRNS-vakcina szabadalmaztatója szerepel. Ezt Twitterén a lap főszerkesztője, Greg Williams közölte. A tweetet aztán Karikó is megosztotta, aki hozzátette, hogy a címlapfotót „a szupertehetséges” Platon készítette.

A címlapos téma „a vakcinaforradalom”, a lap borítójából kiderül, hogy a Karikóról készült cikkben a covid legyőzése utáni új betegségek gyógyíthatóságát járják körbe a HIV-től a malárián át az influenzáig.

A Forbes.hu-n a Czeizel Intézetről közölt portrénkban arról Fekete Bálint genetikus is beszélt, hogy Karikó szabadalmával – amellyel jelenleg a koronavírus ellen a Pfizer és a Moderna olt – hamarosan akár a rák kezelésére is alkalmas lehet.

Czeizeli örökséggel együtt jönne a genetika jövője a Citadellára

Borítókép: Greg Williams / Twitter

Oszd meg!