Manish Panghal // Unsplash
Üzlet

A rágógumikirály Justin Bieber menedzserét is bevette a füves cégébe

Forbes
2021. február 23. 2 perc olvasás

Beau Wrigley, a rágógumikirály úgy fektetett be több tízmillió dollárt a rekreációs kábítószerek piacába, hogy állítása szerint életében csak egyszer szívott füvet.

Kanadában viszi tőzsdére William „Beau” Wrigley Jr., a Wrigley Company rágógumi-birodalom feje a Parallel nevű marihuánacégét. A Parallel a Ceres Aquisition Corp nevű SPAC-kel, egy üres biankóvállalattal egyesül 1,8 milliárd dolláros értékeltségen, az üzletet idén nyáron ütik nyélbe – közölte az amerikai Forbes.

A Ceres Aquisition mögött a Ceres Group Holdings áll, feje egy amerikai médiavállalkozó, Scott „Scooter” Braun, aki olyan előadóművészek menedzserként vált ismerté, mint Justin Bieber vagy Ariana Grande. Az új cég feje Wrigley lesz, Braun tanácsadóként segíti a brandinget és a marketinget.

Kannabisz-stop, szexturizmus-reform: milyen lesz Amszterdam a koronavírus után?

Bueau Wrigley, a családi céget alapító William Wrigley dédunokája biztos benne, hogy egyszer a Parallel méltó társa lesz a rágóbirodalomnak. Az amerikai Forbes-nak adott interjúban elég kétértelműen arra utalt:

mi a Wrigley-nél örömet hozunk az emberek életébe.

A Parallel kannabinoidok kereskedelmével foglalkozó kiskereskedelmi lánc, egyben vertikálisan integrált vállalat, tehát a termesztéstől az értékesítésig az értéklánc minden szintjén működnek. Jelenleg három államban, Floridában, Massachusettsben és Nevadában működnek, de most nyílik új üzletük Pennsylvaniában and Texasban is.

Érdekesség, hogy állítólag Beau Wrigley életében csak egyszer szívott füvet.

Még amikor 2017-ben megnézte az akkor még Surterra Wellness néven futó Parallel 16 ezer négyzetméteres termőföldjét, akkor is ellenállt a kisértésnek.

Szívesen is emlékszik vissza a tárgyalásra. Állítólag visszafelé a repülőn mindenki érezte, hogy árad a fűszag az üzletemberek ruháiból. „Senki sem tudta, hova mentünk tárgyalni. Biztos mindenki arra gondolt, hogy egész nap a világ végén szívtunk” – mesélte a Forbesnak mosolyogva.

Nem sokkal később már 65 millió dollárt fektetett be a cégbe, 2018 novemberében pedig vezérigazgatóvá is vált. Átneveztette Parallellé, majd komoly tőkeinjekciókkal terjeszkedni kezdett. A legutóbbi, tavalyi finanszírozási fordulón már kétmilliárd dollárra értékelték a 250 millió dolláros nettó árbevétellel bíró vállalatot.

Borítókép: Manish Panghal // Unsplash