Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Jótékonyságból vállalt takarítást a magyar startup, a Rendi.hu

A külföldön is egyre sikeresebb hazai startup a Takarítás Világnapján lendült akcióba.  Elsőként a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának fejlesztő helyiségeit takarították ki.

A Rendi közleménye szerint azért ezt az intézményt válaszották, mert bizonyos fejlesztő feladatoknál a diákok a falakat és minden útjukba eső épületrészt végigtapogatnak, ezért itt kifejezetten fontos a tisztaság.

„Az épület 15.000 négyzetméterének minden szegletét használjuk, de másképp, mintha látó gyermekek tanulnának az épületben. Van olyan fejlesztő feladat, amikor kifejezetten az épületen belüli, zárt térben való tájékozódást tanulják a diákok. Ilyenkor emeleteken át tapogatják végig a falakat és mindent útjukba eső épületrészt, mire elérik a kitűzött célt. Minden segítségnek nagyon örülünk, ha ezzel higiénikusabbá, tisztábbá válik iskolánk épülete.” – mondta el Somorjai Ágnes, a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának intézményvezetője a közleményben.

rendi1

Fotó:Rendi

„A vak gyermekek legfőképpen tapintás útján tájékozódnak, esetükben különösen fontos a higiénia, a körülöttük lévő környezet maximális tisztasága, legyen szó egy közösségi helyiségről, az ebédlőről vagy a folyosóról. Pontosan azért választottuk az intézménnyel való együttműködést, hogy egy érezhetően tisztább környezetet varázsoljunk a gyerekek számára” – fogalmazott Csillik Timur, a Rendi.hu ügyvezetője. „Jótékonysági akciónkat idén, a Takarítás Világnapja alkalmából indítottuk el, ennek keretében hosszú távú együttműködést tervezünk a vakok iskolájával. Jövőre pedig várjuk újabb intézmények jelentkezését a programba.” – tette hozzá a Rendi alapítója.

A cég megalapításában a Drukka startup-keltető segített, magvető fázisban a Conor kockázati tőkealap adott 50 millió forintot, Amikor tavaly decemberben interjúztunk velük, akkor épp befektetőt kerestek egy második körös, növekedési tőkebevonás céljából.

 


"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar