Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jótékonyságból vállalt takarítást a magyar startup, a Rendi.hu

A külföldön is egyre sikeresebb hazai startup a Takarítás Világnapján lendült akcióba.  Elsőként a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának fejlesztő helyiségeit takarították ki.

A Rendi közleménye szerint azért ezt az intézményt válaszották, mert bizonyos fejlesztő feladatoknál a diákok a falakat és minden útjukba eső épületrészt végigtapogatnak, ezért itt kifejezetten fontos a tisztaság.

„Az épület 15.000 négyzetméterének minden szegletét használjuk, de másképp, mintha látó gyermekek tanulnának az épületben. Van olyan fejlesztő feladat, amikor kifejezetten az épületen belüli, zárt térben való tájékozódást tanulják a diákok. Ilyenkor emeleteken át tapogatják végig a falakat és mindent útjukba eső épületrészt, mire elérik a kitűzött célt. Minden segítségnek nagyon örülünk, ha ezzel higiénikusabbá, tisztábbá válik iskolánk épülete.” – mondta el Somorjai Ágnes, a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának intézményvezetője a közleményben.

rendi1

Fotó:Rendi

„A vak gyermekek legfőképpen tapintás útján tájékozódnak, esetükben különösen fontos a higiénia, a körülöttük lévő környezet maximális tisztasága, legyen szó egy közösségi helyiségről, az ebédlőről vagy a folyosóról. Pontosan azért választottuk az intézménnyel való együttműködést, hogy egy érezhetően tisztább környezetet varázsoljunk a gyerekek számára” – fogalmazott Csillik Timur, a Rendi.hu ügyvezetője. „Jótékonysági akciónkat idén, a Takarítás Világnapja alkalmából indítottuk el, ennek keretében hosszú távú együttműködést tervezünk a vakok iskolájával. Jövőre pedig várjuk újabb intézmények jelentkezését a programba.” – tette hozzá a Rendi alapítója.

A cég megalapításában a Drukka startup-keltető segített, magvető fázisban a Conor kockázati tőkealap adott 50 millió forintot, Amikor tavaly decemberben interjúztunk velük, akkor épp befektetőt kerestek egy második körös, növekedési tőkebevonás céljából.

 

Oszd meg!