Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jön a videohívás a WhatsAppra

Évek óta nyüstölték őket a júzerek, most végre elindulhat a szolgáltatás.

Android, iPhone és Windows Phone felhasználók is örömködhetnek a WhatsApp blogján közzétett üzenetnek, ami egyébként elárulja azt is, hogy kit céloznak leginkább ezzel a funkcióval:

„Nem lehet mással helyettesíteni, hogy láthasd, amikor az unokád megteszi az első lépéseit, vagy a lányod arcát, amikor külföldön tanul.”

Szóval igen, a WhatsApp most megpróbálja magához csábítani az úgynevezett Skype-nagyik rétegét is. A titkosított hang-és videokommunikáció a Facebook szerverein keresztül történik majd, de ez nem meglepő, hiszen a vállalkozást Zuckerberg vásárolta fel két éve 19 milliárd dollárért. A legnagyobb előnye, hogy például az Apple FaceTime-jával ellentétben ez minden operációs rendszeren működni fog, tehát egy iPhone és egy Androidos telefon tulajdonosa is gond nélkül tud majd beszélgetni egymással.

Egyébként ha arról van szó, a WhatsApp nem rest lesni az okosabb padtársakról  – ha kell, akkor a Snapchat funkcióival tuningolja meg az alkalmazást, vagy beújít egy csomó emojit, most pedig a Skype-Viber-Hangouts szolgáltatásokhoz zárkózik fel.

Az üzenetküldő-appok jelenthetik a web következő forradalmát, nem véletlen, a Facebook is rengeteg erőforrást áldoz erre a platformra, egyre több interakció tevődik át a közösségi média felelületeiről a chatablakokba. Hétfőn írtunk arról, hogyan lovagolná meg ezt egy Berlinben élő magyar orvos, Héjja Hajnalka ígéretes startupja.

 

Oszd meg!