Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Az Appeninn Nyrt. portfóliójába tartozó Club Aliga felülnézetből. Fotó: Appeninn

Hiába szállt ki Mészáros és Tiborcz, folytatja a növekedést a füredi kikötőt is megszerző Appeninn

A Jellinek Dánielhez és Balázs Attilához köthető ingatlanos cég, az Appeninn Nyrt. folytatta tavaly növekedését a pandémia ellenére is. Az éves közgyűlésen a vállalat teljes adózott eredményét, 812,9 millió forintot az eredménytartalékba helyezték, hogy ezzel is folytathassák budapesti és balatoni fejlesztéseiket.

Megtartotta éves rendes közgyűlését az irodákat, kereskedelmi ingatlanokat, hoteleket és logisztikai telepeket birtokló, tőzsdén (BÉT) jegyzett Appeninn Nyrt, ami tavaly a balatonfüredi kikötőt is megszerezte.

Bár 2020-ban többször változott a vállalat tulajdonosi körének összetétele (amely során Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is kiszállt a cégből), az eredmények stabil növekedést mutatnak. Jelentősen emelkedett többek között az EBITDA (kamatok, adózás, értékcsökkenési leírás előtti eredmény) és a befektetési célú ingatlanállomány értéke.

Jellinek Dániel interjút ad a Forbesnak a járvány miatt teljesen kiűrített Sofitelben - 2021- januárjában. Fotó: Sebestyén László

Jellinek Dániel interjút ad a Forbesnak a járvány miatt teljesen kiűrített Sofitelben – 2021- januárjában. Fotó: Sebestyén László. Az Appeninnben Tiborcz István pakettjét vásárolta meg korábban.

Előbbi – elsősorban a megszerzett turisztikai fejlesztési portfólió beruházásnövekménye által előidézett ingatlan-átértékeléseknek köszönhetően – a 2020-as évben elérte a 20 millió eurót (mintegy 7 milliárd forint), míg 2019-ben 14 millió eurón (4,8 milliárd forint) zárt.

A befektetési célú ingatlanállomány értéke 2019 azonos időszakához képest 17 százalékos növekedést produkálva összesen több mint 172 millió euróra (több mint 63 milliárd forint) emelkedett.

Az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel, a 2019-es bázisidőszakhoz képest közel azonos szinten maradt, a pandémia ellenére is.

A vállalat jelenleg Jellinek Dániel, a 11. leggazdagabb magyar, Balázs Attila, a top100-as építőipari cég, a Puskás Stadionon is dolgozott Bayer Construct Zrt. feje, és Csányi Sándor bankjának, az OTP alapjának érdekeltségébe tartozik. A jelenleg is érvényben lévő veszélyhelyzettel kapcsolatos korlátozások alapján az Appeninn Nyrt. éves rendes közgyűlését nem tarthatta meg személyes jelenléttel, így a közgyűlési előterjesztésekről, valamint a határozati javaslatokról az igazgatótanács döntött. Az osztalékfizetésről is határoztak, „amelynek nyomán – a 2020-as évben közzétett, frissített üzleti stratégia céljaival összhangban, a további növekedést, valamint a folyamatban lévő fejlesztések kivitelezését elősegítendő – a társaság a teljes adózott eredményt az eredménytartalékba helyezte”, vagyis nem fizetnek osztalékot részvényeseiknek.

A Várnegyed után a Balaton partján tüntettek el ikonikus épületet, nagy fejlesztés készül Füreden

A konferencia-közgyűlés megtartásához szükséges részletszabályokat szintén jóváhagyta a társaság igazgatótanácsa, így megkezdődhet a részvényesek számára a közgyűléseken elektronikus úton való részvételi, szavazati, felszólalási és javaslattételi lehetőséget biztosító konferencia-közgyűlés speciális protokolljainak kidolgozása, adták hírül.

Azt írják: „az Appeninn Nyrt. továbbra is elkötelezett a stratégiájában rögzített irányvonalak – így a budapesti irodaházak akvirálása, bérbeadása és a turisztikai fejlesztések végrehajtása –, valamint a megkezdett növekedés folytatása mellett. Ezen törekvéseket a 2020-as évben elért pénzügyi eredmények is támogatják, illetve validálják”.

Borítókép: Az Appeninn Nyrt. portfóliójába tartozó Club Aliga felülnézetből. Fotó: Appeninn 


Oszd meg!