Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Újabb hét, újabb felvásárlás: vezető nagykereskedelmi szolgáltatót vett Jászai Gellért cége

A több mint ötezer ügyféllel és hatszáz munkavállalóval rendelkező infokommunikációs Invitechben szerzett száz százalékos tulajdonrészt a Jászai Gellért milliárdoshoz köthető 4iG.

A Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG Nyrt. tulajdonába kerül az Invitech ICT Services Kft., miután a tőkepiaci társaság hétfőn adásvételi szerződést kötött a társaságot tulajdonló Rotamona Limiteddel, számoltak be a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményükben. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulását követően zárulhat majd.

Ezzel újabb stratégiai akvizícióval folytatja terjeszkedését a 4iG a hazai telekommunikációs piacon, miután adásvételi szerződést kötött a ciprusi bejegyzésű Rotamona Limiteddel, az Invitech ICT Services Kft. és leányvállalata, az InviTechnokom Kft. megvásárlásáról. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett ügylettel 

a 4iG 100 százalékos tulajdont szerez Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállító vállalatában.

A húsz éve létező, több mint hatszáz munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon több mint ötezer vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyféllel, írják a közleményben.

A portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások is beletartoznak.

Az Invitech összesen tizenegyezer kilométer országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb az országban. A társaság huszonháromezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi. 

Az Invitech tavalyi évi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, EBITDA-ja pedig 9 milliárd forint.

Az állami Antenna Hungáriába is beszálltak

A 4iG már korábban közölte, hogy nemzeti távközlési platform létrehozását tervezi az állami tulajdonú Antenna Hungáriával. Korábban nekifutottak a Magyar Telekom leánycége, a T-Systems a felvásárlásának is, végül a felek úgy döntöttek, elállnak az üzlettől. 

Az Antenna Hungáriával azonban augusztusban együttműködési megállapodást kötött a kormány és a 4ig, hogy egy távközlési holdingcéget hoznak létre. A stratégiai partnerség értelmében a 4ig a tulajdonába kerülő távközlési profillal működő társaságokat apportálja az állammal közös társaságba, azaz az Antenna Hungária Zrt.-be.

Borítókép: Jászai Gellért Fotó: 4ig

Oszd meg!